Capitala SUA, „inundată” de gay și lesbiene

De: Marian Andrei / 18.02.2013, 09:39
Capitala SUA,
Potrivit datelor unui sondaj de opinie Gallup, fiecare al zecelea american din Washington se declară ca făcând parte din comunitatea LGBT (termen colectiv pentru comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transexuali).

Cifra este de aproximativ de trei ori mai mare decât media înregistrată la nivel național, unde 3,5% dintre americani consideră că fac parte din minoritatea LGBT. Washington-ul este urmat în top de Hawai, unde 5% dintre locuitori au răspuns afirmativ la întrebarea „Vă considerați lesbiană, gay, bisexual sau transexual?”. 

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile.

Cea mai mică densitate de gay și lesbiene raprtată la numărul de locuitori, de numai 1,7% a fost consemnată în statul Dakota de Nord, în timp ce în celelalte state americane cifra celor care și-au declarat această orientare sexuală variază între 2,6% și 4,9%. 

Oficialii Gallup au recunoscut limitările sondajului, exprimându-și regretul de a nu putea „tehnic” să dea cifre exacte despre apartenența la fiecare subcategorie (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali) a comunității.