Capitala va avea 60 de piste noi pentru bicicliști

De: Carmen Ulian / 30.09.2014, 12:00
Capitala va avea 60 de piste noi pentru bicicliști
Consiliul General al Municipiului București a aprobat la începutul lunii septembrie un proiect care vizează amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru bicicliști pe 60 de străzi din Capitală.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat la începutul lunii spetembrie un proiect care vizează amenajarea a 97 de kilometri de piste pentru bicicliști pe 60 de străzi din Capitală. Potrivit hotărârii „Primăria Municipiului București și-a propus a realiza o rețea mai extinsă a pistelor de bicicletă care să asigure condiții de circulație fluente și sigure pentru bicicliști, estimându-se că prin realizarea acesteia, va crește numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto”.

Potrivit documentului, vor fi amenajate piste de biciclete pe 60 de străzi din zona centrală, cu o lungime totală de 97 kilometri. Fiecare pistă unidirecțională va avea o lățime de un metru. De asemenea, vor fi deschise și 18 centre de deservire-închiriere și un centru de monitorizare-coordonare. În plus, Primăria Capitalei va mai amenaja și 78 de parcări publice pentru biciclete private.

Municipalitatea va reconfigura mai multe artere de circulație pentru realizarea noilor piste și va amenaja mai multe „puncte intermodale care să asigure accesul către stațiile de transport public atât a pietonilor cât și a bicicliștilor”.