Capitala va avea noi și multe sensuri unice

De: Carmen Ulian / 14.05.2014, 09:00
Capitala va avea noi și multe sensuri unice
Peste două săptămâni șoferii vor avea noi sensuri unice: pe B.dul Lacul Tei, Calea Dorobanților, strărzile Ramuri Tei și Polonă.

Primăria Capitalei va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei din Capitală. Șoferii vor putea circula pe acest bulevard doar pe direcția Facultatea de Construcții – Bd. Barbu Văcărescu. Circulația în sens invers va fi permisă doar autobuzelor RATB, care vor dispune astfel de o bandă specială.

Se va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei, de la intersecția cu strada Maica Domnului până la Bd. Barbu Văcărescu. Porțiunea cu linie de tramvai, de la Doamna Ghica la Maica Domnului, nu va fi afectată, circulația rămânând aici pe ambele sensuri. Se va circula pe sens unic dinspre Facultatea de Construcție către Bd. Barbu Văcărescu. Concomitent, vom introduce sens unic, dar în direcția opusă pe strada Ramuri Tei, dinspre Barbu Văcărescu către Parcul Lacul Tei„, a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Administrația Străzilor a început deja lucrările de amenajare pe Bd. Lacul Tei. Strada a fost decopertată, iar pe trotuar au fost instalate câteva zeci de indicatoare rutiere, acestea fiind deocamdată acoperite.

Tot în aproximativ două săptămâni va fi introdus sens unic și pe Calea Dorobanți.Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe strada Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers„, a precizat directorul de la Transporturi.

Primăria Capitalei intenționează să lege prin sens unic și Bd. Lascăr Catargiu și Calea Griviței. „Vom introduce sens unic pe străzile Gh. Manu – Occidentului – Gh. Polizu, dinspre Bd. Lascăr Catargiu către Calea Griviței. Dar aici e mai complicat pentru că trebuie să mutăm linia de troleibuz și va mai dura un pic, pentru că trebuie făctă procedură de achiziție„, a mai declarat Ion Dedu.

Primăria Capitalei are în plan introducerea unor sensuri unice și a benzilor speciale pentru mijloacele de transport ale RATB pe aproximativ 30 de artere din Capitală.

Alte artere ce vor avea sensuri unice:

– Calea Floreasca pe direcția Stefan cel Mare – zona de Nord a Capitalei, până la intersecția cu strada Glinka.

– de la intersecția cu Bd. Lacul Tei, circulația se va desfășura în sens unic pe direcția spre Nord, până la intersecția cu Șos. Pipera

– segmentul cuprins între Piața Pache Protopopescu și intersecția cu Șoseaua Pantelimon, în sensul către Pantelimon

– de la intersecția cu Șos. Mihai Bravu până la Piața Pache Protopopescu

– pe Șos Pantelimon (începând cu intersecția cu Bd. Iancului), apoi pe strada Ritmului și se continuă cu sens unic pe Bd. Ferdinand. Sensul de circulație admis este dinspre Șos. Pantelimon către Bd. Ferdinand.

– pe Strada Progresul de la Răzoare și până la intersecția cu strada C. Istrati.

– intersecția cu Bd. George Coșbuc și str. Constantin Istrati

– strada Gheorghe Tei, între str. Județului și Teiul Doamnei, pe direcția Județului – Teiul Doamnei

– strada Sheiului de Sus, pe direcția către Bd. Lacul Tei

– Bd. Carol I, între intersecția cu Strada Mântuleasa până la Bursa de Valori București, pe sensul către Universitate

– strada Mântuleasa, pe sensul către Bd. Carol I

– strada Popa Soare, pe sensul dinspre strada Traian spre Universitate