Capitala va avea un sistem inteligent de transport

De: Carmen Ulian / 02.02.2015, 12:00
Capitala va avea un sistem inteligent de transport
Primăria Capitalei va implementa un Sistem Inteligent de Transport prin care șoferii vor afla despre blocajele din trafic, programul mijloacelor de transport și se vor monta camere video la semafoare.

Bucureștenii vor fi informați în timp real asupra locurilor de parcare libere din oraș, asupra blocajelor din trafic sau asupra orei la care autobuzul ajunge în stație, scrie b365.ro

De asemenea, șoferii care trec pe culoarea roșie a semaforului sau cei care depășesc viteza legală în oraș vor fi înregistrați de camere și vor primi amenzile acasă. Acestea sunt doar câteva dintre noutățile pe care Sistemul Inteligent Integrat de Transport le va aduce în Capitală.

Acest sistem face parte din conceptul Smart Cities, de administrare inteligentă a orașului, iar implementarea lui în București este noul obiectiv al Primăriei Capitalei. Proiectul va demara în câteva luni. Imediat după aprobarea bugetului pe acest an, Primăria Capitalei va lansa licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Primăria Capitalei intenționează să implementeze noul Sistem Inteligent de Transport cu finanțarea de la Uniunea Europeană. –