Care e recordul bătut de Jorje în materie de mâncat ouă de Paşte?

Apropo.ro / 11.04.2015, 14:00
Care e recordul bătut de Jorje în materie de mâncat ouă de Paşte?
Drob, ouă, cozonac…Jorje se va înfrupta din toate bunătăţile pregătite de Paşte, atunci când va ajunge în Constanţa şi la Mangalia. Un răsfăţat!
– Jorje, ce faci de Paşte? Unde mergeţi în vacanţă şi cum petreceţi?
 
Anul acesta, spre deosebire de alţi ani, mergem tot în Constanţa şi Mangalia, oraşele în care eu şi soţia mea ne-am născut şi unde sunt familiile noastre. 
 
 
–  Ce îţi place cel mai mult la această sărbătoare şi ce îţi place să faci de Paşte?
 
Îmi plac tradiţiile în mod special apoi faptul că ne reîntregim familia şi nu în ultimul rând, mâncarea. Sunt bucuros să fim cu toţii împreună şi să ne distrăm în familie. 
 
Foto: Facebook
 
– Cum aştepţi Paştele în fiecare an?
 
Întotdeauna cu un regim înainte. 
 
 
– Ce anume găteşti special pentru Paste şi care este recordul de ouă vopsite pentru această sărbătoare?
 
Pot să-ţi spun care e recordul de ouă mâncate. 11. De vopsitul ouălor se ocupă mama şi rudele. În familia noastră e întrecere în fiecare an. Cine face cel mai bun drob, salată de boeuf, etc. E o întreagă dispută, de care noi profităm binenteles. De Sărbători eu nu gătesc. Doar mă bucur de toate bunătăţile pe care le pregăteşte familia. Dacă ar fi să gătesc probabil că aş începe cu drobul şi cozonacul. 
 
 
– Ce-ţi place să mănânci cel mai mult de Paşte?
 
Drob, ouă şi apoi toate celelalte. 
 
 
– Ce preferi, drob de miel sau de porc?
 
De miel, că doar sunt aromân. 
 
 
– Pască  sau cozonac?
 
Cozonac.
 
 
– Ce tradiţii respecţi de Paşte?
 
Am mers de mic la biserică în noaptea de Înviere şi îmi place să merg acum şi cu fetele noastre. Vor neapărat să vină ele cu lumina în casă şi binenteles să ciocnim un ou, să vedem cine câştigă. 
 
 
– Obişnuieşti să ţii post? Te spovedeşti, te împărtăşeşti?
 
De câte ori am ocazia, da. Însă aceste lucruri prefer să le ţin pentru mine şi familia mea. Sunt un om cu credinţă  şi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru toată viaţa mea. 
 
 
–  Ce amintiri ai din copilărie, legate de această sărbătoare?
 
Îmi aduc aminte cu drag când ne întâlneam cu toată familia de la mic la mare, când trăiau toţi bunicii mei şi tata. Atunci era un lucru banal însă cu cât trece mai mult timp cu atât apreciez fiecare întrunire a familiei.