Care era mâncarea preferată a indienilor roșii?

De: Dragos Tanase / 18.05.2015, 06:00
Care era mâncarea preferată a indienilor roșii?
Atunci când vorbesc despre „indienii roșii", mulți oameni se referă la un popor care avea anumite tradiții și un anumit stil de viață. Însă, indienii roșii au trăit, în multe triburi diferite, în zone din America de Nord și aveau stiluri de viață diferite.

Unii indieni erau vântători, alții culegători, pescari sau fermieri. Este evident că hrana lor era diferită. Să vorbim despre câteva triburi.

În ceea ce se numește „zona de bizoni” (de la Saskatchewan până în Texas și de la centrul râului Missouri până la Munții Stâncoși), indienii roși vânau bizoni. Mâncarea și grăsimea bizonilor, împreună cu fructele de pădure, erau pisate până când formau o pastă.

Rezultatul era o pastramă, hrana principală a tuturor triburilor din zona de bizoni. Pastrama putea fi păstrată, pentru mai multe luni, în saci din piele netăbăcită.

În zona caribu, indienii vânau animale numite „caribu” (hrana lor preferată), împreună cu cerbi, elani, urși, castori și arici. În plus, ei pescuiau și pești cu carne albă din lacuri și păsări de apă.

Au existat și multe triburi de tip Algonkin. În Noua Anglie, indienii erau fermieri, iar în alte zone ei se ocupau cu pescuitul și vânătoarea.

În țara Algonkin, creșteau fructe de pădure, fructe, rădăcini și nuci sălbatice. Vara, indienii vânau rațe, gâște, bâtlani și cocori. Femeile și copiii adunau căpșuni și afine sălbatice, alune, mere sălbatice, struguri și rădăcini.

Mâncarea principală a unor indieni roșii era formată din semințele arborelui de Mesquite, în timp ce alții mâncau orezul sălbatic cules.

Putem observa, astfel, că indienii roșii nu se hrăneau cu un singur tip de mâncare. Totul depindea de zona unde locuiau și dacă principala lor ocupație era pescuitul, administrarea fermelor sau vânătoarea.