Care este cea mai bună companie aeriană din lume în 2013

De: Gabriela Voicu / 19.06.2013, 15:45
Care este cea mai bună companie aeriană din lume în 2013
În cadrul premiilor anuale Skytrax World Airline, pasagerii au votat cele mai bune companii aeriene, luând în calcul anumite criterii. Află cine conduce topul în 2013.

Emirates a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume, în cadrul premiilor anuale Skytrax World Airline. Poziția a fost acordată pe baza votului pasagerilor, iar Emirates ocupă primul loc și la capitolul entertainment în timpul zborurilor.

Aproximativ 18,2 milioane de pasageri din 160 de țări au participat la jurizare, luând în calcul aspecte precum curățenia din interiorul avioanelor, calitatea preparatelor servite la bord și posibilitățile de distracție oferite.

Compania Emirates, cu sediul în Dubai, a câștigat primele două ediții ale evenimentului, în 2001 și 2002, apoi a stat în umbră timp de un deceniu.

Emirates, cea mai bună companie aeriană din lume în 2013

„Avem 200 de avioane și un echipaj de 18.000 de persoane. Nu este ușor, dar muncești din greu să faci ceea ce faci, livrezi oamenilor ceea ce se așteaptă să le livrezi și, eventual, le depășești așteptările”, a spus Tim Clark, președintele Emirates.

Emirates a fost desemnată cea mai bună companie aeriană și în Orientul Mijlociu.

Cei mai buni însoțitori au fost desemnați cei de la Cathay Pacific, Air Asia este considerată cea mai bună companie low-cost, iar japonezii de la ANA au luat un premiu pentru curățenia din cabine.

Premiile Skytrax World Airline au început să fie decernate pentru prima oară în 1999, în urma celui mai mare sondaj de acest fel care se realizează pe piață, în mai multe limbi de circulație internațională.