Care este cea mai buna slujba din Romania?

Apropo.ro / 12.05.2009, 10:35
Care este cea mai buna slujba din Romania?
Angajatii McDonalds, Adobe si Syngenta sunt cei mai multumiti din Romania

Studiul Best Employers 2008/2009, realizat de firma de cercetare Hewitt Associates, arata ca cele mai bune conditii de munca din Romania sunt oferite de McDonalds, Adobe si Syngenta, angajatii acestor companii fiind si cei mai multumiti de mediul in care lucreaza.

In topul companiilor mari, cu peste 250 angajati este McDonald’s. In cele 60 de restaurante deschise in 20 de orase din tara lucreaza peste 4.000 de angajati, din care 40% in regim part-time. Programul de lucru este unul flexibil, multi dintre angajatii fiind studenti, avand astfel posibilitatea de a-si continua studiile.

In ceea ce priveste cele mai bune conditii de munca in cadrul companiilor cu mai putin de 250 de angajati, acestea sunt Adobe Romania, Syngenta, Tuca Zbarcea si Asociatii, Microsoft si Neogen. In cadrul Adobe, salariul mediu brut este de 1.900 de euro, adica 8.000 de lei, potrivit Ziarului Financiar. Studiul mai arata ca 52% dintre angajatii companiilor intervievate prefera sa lucreze in Romania, decat intr-o alta tara din Europa, iar 25% sunt dispusi pentru relocarea locului de munca in alt oras din tara.