Care este cel mai mare animal din lume?

Apropo.ro / 21.02.2015, 11:00
Care este cel mai mare animal din lume?
Dacă ne gândim la vremurile de mult apuse, considerăm că dinozaurii erau creaturi gigantice, dar adevărul este că niciun dinozaur nu ajungea la dimensiunile unui animal care încă există și astăzi.

Balena albastră, căci despre ea este vorba, este cel mai mare animal care a trăit vreodată pe suprafața Pământului. Poate atinge 30 de metri lungime și poate cântări peste 110 tone. Cel mai mare dintre dinozauri nu avea mai mult de 27 de metri lungime și nu cântărea mai mult de 45 de tone. Cel mai mare animal care să trăiască în vremurile noastre pe uscat este elefantul. Cel mai mare elefant are patru metri înălțime și cântărește în jur de 10 kilograme.

Rinocerii și hipopotamii ocupă următoarele locuri în topul celor mai mari animale care trăiesc pe uscat. Cel mai mare pește este considerat rechinul-balenă. Unele specimene ajung să măsoare în jur de 18-21 de metri lungime și să cântărească în jur de 12 tone. Cel mai mare șarpe este considerat a fi anaconda. S-au descoperit anaconde care să aibă 12 metri lungime și să cântărească aproximativ 450 de kilograme. Cea mai mare pasăre este struțul african. Acesta poate să atingă 2,5 metri înălțime și să cântărească 135 de kilograme.