Care este cel mai rapid animal cu patru picioare ?

Apropo.ro / 24.10.2015, 11:00
Care este cel mai rapid animal cu patru picioare ?
Omul este foarte mândru de viteza sa. Nu zburăm noi peste oceane în câteva ore?

Omul este foarte mândru de viteza sa. Nu zburăm noi peste oceane în câteva ore?

De acest lucru este responsabil creierul, care ne-a permis să creăm mașinării cu care să străbatem distanțe lungi în timp record. Pentru că atunci când vine vorba de corpul său, omul este departe de a fi campion la viteză.

De fapt, el nu se clasează nici măcar printe fruntași .

Să aruncăm o privire la vitezele pe care unele creaturi cu patru picioare le pot atinge. Trebuie să ne amintim, totuși, că multe animale capabile de mare viteză nu poate susține această viteză pentru o lungă perioadă de timp.

Omul însuși, care poate alerga cu 22-25 mile (35-40 km) pe oră, poate menține această viteză doar pentru 200 m, nu mai mult!

De asemenea, aceste viteze nu sunt științific exacte. Ele se bazează pe rapoartele și observațiile pe care diferite persoane le-au făcut în momente diferite.

Campionul este ghepardul, un fel de leopard ; acesta ajunge la 70 mile pe oră! Cu aproximativ 60 de mile pe oră, avem gazela mongol și antilopa Pronghorn.

Leul, destul de surprinzător, își poate urmări prada cu o viteză de 50 mile pe ora, dar nu poate ține pasul.

Cerbul, care este considerat un animal foarte rapid, se duce la aproximativ 45- 50 de kilometri pe oră.

Un alt animal care este folosit în curse, ogarul, se deplasează cu aproximativ 35-40 de mile, doar cu câțiva kilometri mai rapid decât un urs grizzly ! Un elefant fuge cu aproximativ 25 de mile pe oră!