Care este fantezia ta preferată

De: Marian Andrei / 17.06.2014, 12:30
Fanteziile sunt un aspect normal și sănătos al vieții, în majoritatea timpului apărând la persoanele care au satisfacții depline în dormitor. Pe lângă faptul că acestea permit bucuria unor lucruri care nu întotdeauna pot fi trăite, ele dezvăluie și dorințele cele mai ascunse ale celor care le trăiesc.

Mai mult, discuțiile cu partenerul despre aceste pasiuni pot înteți sau reaprinde flacăra unei relații.

Studiile arată că 95% dintre persoane au avut măcar o dată astfel de fantezii, 54% dintre bărbați și 17% dintre femei avându-le zilnic.

Primele fantezii sexuale apar, de regulă, între 11 și 13 ani, bărbații visând relații explicite cu partenera, relații cu mai multe partenere simultan sau o poziție de dominare. Femeile, în schimb, se axează mai mult pe partea romantică a lucrurilor, visând că sunt salvate de parteneri din diverse pericole sau că se află în ipostaze tandre cu acesta.

Iata câteva dintre cele mai întâlnite fantezii sexuale:

10. Exhibiționismul

Exhibiționismul este dorința de a fi urmărit de alții. Și nu, nu este vorba de situațiile normale, ci atunci când este vorba de a arăta tuturor bunurile tale cele mai de preț. 19% dintre persoanele care au această fantezie doresc să fie urmărite în timpul actului sexual (chiar și într-un sex-tape) iar 5% visează să se dezbrace în public.

Această fantezie poate fi transpusă în realitate făcând streaptease pentru partener sau prin asigurarea unei vizibilități perfecte prin fereastra dormitorului.

9. Voaierismul

Orice persoană căreia îi place să urmărească filme pentru adulți cunoaște fiorul pe care ți-l ofera urmărirea altor persoane în timpul unei partide de sex. Voaierismul este o fantezie comună atât femeilor, cât și bărbaților și care merge de la spionarea unui cuplu în timp ce face sex până la privitul unei persoane dezbrăcate fără ca aceasta să știe.

Dacă vrei să-ți satisfaci această fantezie fără a fi arestat, încearcă o plajă de nudiști sau vizionarea unui spectacol burlesc.

8. Dominarea

Puterea este ca un drog, deci nu este de mirare că multe persoane visează șă-și domine partenerul. Chiar dacă această fantezie este mai des întâlnită la bărbați, nici femeile nu sunt „scutite”, multe dintre ele dorind să preia controlul situației.

Această fantezie poate avea diverse forme – role playing, costume, vorbitul murdar -, iar uneori intervin și jucăriile sexuale, bice sau cătușe.

7. Acceptarea dominării

Această fantezie este mai comună în rândul femeilor, cu toate că în rândul minorității BDSM este prezență la ambele sexe.

Specialiștii afirmă, că în cazul femeilor care au un partener „sensibil”, aceștea își doresc un bărbat puternic, care să preia inițiativa și să le „arate cine este șeful”.

6. Folosirea forței

 

Folosirea forței implică faptul că un bărbat sau o femeie este obligat să facă o anumită activitate. Această fantezie este surprinzător de comună, statisticile arătând că 40% dintre femei au experimentat-o măcar o dată.

În cazul bărbaților, 45,8% dintre aceștia au avut cel puțin o dată o fantezie în care „au fost dominați sexual de către o femeie”, în timp de un procent aproximativ egal, 44,7%, și-au imaginat că au avut de-a face cu o femeie care care le-a rezistat avansurilor.

Phihologii arată că aceste fantezii permit femeilor să se bucure de actul sexual fără a se simți vinovate că „au cedat”.

5. Profesor și elev

Această fantezie, preferata femeilor, implică faptul că unul dintre parteneri este un elev rău iar celălalt un profesor sever, care îl disciplinează pe elev, de regulă bătându-l la fund (spanking).

O altă variantă a acestei fantezii este cea angajat-șef.

4. Sex în locuri publice

O mare parte a femeilor, 64%, visează să facă dragoste în afara casei, fie că este vorba de plajă, pe câmp, sub o cascadă sau în locuri mai puțin romantice cum ar fi o toaletă sau un lift.

Legată mai puțin de exhibiționism, această fantezie are mai mult de-a face cu dorința de a face sex într-un loc neobișnuit și excitarea la gândul că ar putea fi surprinși asupra faptului.

Această fantezie este, de altfel, și cea mai des pusă în practică, 57% dintre americani recunoscând că au făcut sex într-un loc public.

3. Sexul cu o persoană necunoscută

Pentru multe persoane, a aduce acasă o persoană necunoscută este ceva irezistibil, fiind excitantă o relație cu cineva al cărui nume probabil nu-l vei mai ști peste scurt timp.

Sexul cu o persoană necunoscută elimină teama că faci ceva greșit, pentru că probabil nu o vei mai vedea niciodată, așa că nu îți va greu nici să încerci lucruri noi.

2. Sex cu șeful/colegul de serviciu

A face sex cu un coleg de serviciu, sau chiar cu șeful, este o mișcare îndrăzneață, și asta pentru că, în cazul în care se află, reacțiile pot merge de la jena celorlați colegi până la acuzații de hărțuire sexuală și concedieri.

Pe de altă parte, sentimentul dat de relațiile sexuale cu șeful sau un coleg de birou este neprețuit, riscul unei partide de sex pe fotocopiator meritând toate riscurile.

1. Menage a trois (threesome)

Dacă acum mulți ani în urmă sexul în trei era un subiect tabu, fiind văzut ca un „sport” practicat de hipioți, perverșii sexuali și… francezi, în zilele noastre a devenit extrem de popular, în special datorită popularizării dim media și a ușurinței cu care se pot aranja întâlniri on-line.

În ciuda frustrărilor și a sentimentelor de gelozie care pot fi generate de sexul în trei, unele cupluri îl văd ca pe un condiment al vieții lor sexuale în timp ce altele pur și simplu adoră ideea de a avea un străin sexy în pat.

Potrivit unui raport din decembrie 2013, 20% dintre americani au experimentat cel puțin o dată un menage a trois, în creștere cu 6% față de 2004, 33% dintre bărbați susținând că este fantezia lor extremă.