Care sunt bonurile fiscale câștigătoare la prima extragere, la Loteria Bonurilor Fiscale

De: Dragos Tanase / 14.04.2015, 10:00
Care sunt bonurile fiscale câștigătoare la prima extragere, la Loteria Bonurilor Fiscale
Prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale, cu premii totale de un milion de lei, a avut loc luni, începând cu ora 11.30, la studioul TV al Loteriei Române, și a fost transmisă în direct de Televiziunea Română, care a pus la dispoziție, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct.

Astfel, persoanele care dețin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei și 6,99 lei, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unitățile ANAF, cu bonurile în original și o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie acordate în maxim trei luni.

La prima extragere organizată pentru loteria bonurilor fiscale de către Ministerul Finanțelor și ANAF la studioul TV al Loteriei Române, în a doua zi de Paște, de la ora 11.30, transmisă televizat în direct, valoarea bonurilor fiscale câștigătoare, de 6 lei, a fost stabilită printr-o extragere în trei etape: o bilă pentru luna emiterii bonului – cifra 2, reprezentând luna februarie, o bilă pentru ziua emiterii bonului – 7, urmate de ultima etapă, cu trei bile reprezentând valoarea bonului – cifrele 0, 0, 6.

Operațiunea s-a desfășurat în prezența unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și C.N. Loteria Română SA, iar bilele și urnele au fost verificate în prezența comisiei înainte de extragere.

Toate persoanele care au bonuri fiscale păstrate trebuie să verifice dacă vreunul are înscrise data și valoarea câștigătoare, iar în caz afirmativ să-l păstreze pentru a-l depune la ANAF ca să revendice premiul.

Pentru extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu și 999 lei inclusiv, cuprinzând taxa pe valoarea adăugată.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum și cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.
 
Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, al ANAF și al Loteriei Române, pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câștigător emis în perioada 2 februarie – 28 martie, alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obținut gratuit de la administrația fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro.

Mai multe detalii, pe Mediafax.ro