Care sunt cauzele ce provoacă autismul

De: Carmen Ulian / 07.05.2014, 16:00
Care sunt cauzele ce provoacă autismul
Un studiu de amploare realizat în Suedia indică faptul că genele sunt la fel de importante ca factorii de mediu în rândul cauzelor autismului.

Cercetătorii s-au declarat surprinși când au descoperit că ereditatea are o pondere de circa 50% în cazul autismului, mult mai puțin decât estimările precedente de 80-90%, potrivit unui articol publicat în Journal of the American Medical Association.

Aceste rezultate provin din analiza datelor medicale colectate de la peste 2 milioane de persoane din Suedia între 1982 și 2006, acesta fiind cel mai mare studiu din lume despre originile genetice ale autismului, o boală care afectează aproximativ o persoană dintr-o sută pe plan mondial. Statisticile americane recente estimează că o persoană din 68 suferă de autism în Statele Unite.

Suntem surprinși de rezultate, pentru că nu ne așteptam ca factorii de mediu să fie la fel de importanți (ca cei genetici, n.r.) în declanșarea autismului„, a declarat Avi Reichenberg, cercetător la Mount Sinai Seaver Center for Autism Research din New York.

Acești factori, nedetaliați în studiu, ar putea include, potrivit autorilor, statutul socio-economic al familiei, complicații apărute la naștere, infecții materne și medicamente administrate înainte și în timpul sarcinii.

Citește mai multe detalii despre cauzele care conduc la autism, pe Mediafax.ro