Care sunt originile bomboanelor

De: Carmen Ulian / 07.04.2015, 20:00
Care sunt originile bomboanelor
Cine ar refuza o bomboană fină, cu un gust memorabil care să le lase să visezi la ea mult timp după ce s-a terminat. Află cum au apărut primele bomboane.

Aproape oriunde în lume, oamenii consumă ceva care seamănă cu bomboanele. Fiecare cu rețeta și tradiția sa.

În urma unor săpături efectuate în Egipt s-au descoperit desene și scrijelituri care spun că și atunci existau bomboane și cât de dulci erau.

În trecut, triburile aveau rețete secrete pentru bomboane și exista o singură persoană care le făcea. Se adăugau, după regiune, migdale, miere, etc. De la Romani s-a găsit și o rețetă de bomboane în care se arată că se folosește miezul de nucă și semințe de mac fierte cu miere, apoi se adaugă ardei iute și se presară susan cu miere.

În Europa, siropul dulce exista din vremuri vechi, dar era folosit pentru a ascunde gustul neplăcut al medicamentelor. Nimeni nu se gândea că și-ar putea face un desert pe cinste.

Atunci când mari cantătăți de zahăr din Colonii au început să intre în Europa, în secolul 17, cei care făceau bomboane au început să o facă cu măiestrie.

Francezii făceau bomboane cu fructe și alte soiuri cu alune și sirop dulce, un fel de strămoș al pralinelor de azi.

Au apărut ulterior și sirpoul de arțat, melasa și în combinație cu mierea se puteau face dulciuri de casă. Se foloseau tot felul de rădăcini pentru a le da savoare.

Principalele ingrediente la fabricarea bomboanelor sunt trestia de zahăr și sfacla roșie combinate apoi cu sirop de porumb, zahăr de porumb, miere, melasă, sirop de arțar. Pentru o varietate de gusturi se adaugă ciocolată, lapte, ouă, fructe, alunne, nuci, vanilie, mentă, lămâie și lista continuă.