Care sunt originile fumatului

De: Carmen Ulian / 20.02.2015, 12:33
Care sunt originile fumatului
Tutunul este considerat unul dintre cele mai mari cadouri pe care Lumea nouă l-a făcut celei vechi. Oamenii fumează încă din cele mai vechi timpuri.

Locuitorii Europei nu au fumat până când acest lucru nu a fost descoperit în America. Indienii din Nordul și Sudul Americii au fost primii care au cultivat tutun. În Nordul Americii, indienii foloseau tutunul pentru ceremonii, de exemplu când fumau pipa păcii. Mulți dintre indieni au crezut că tutunul are proprietăți medicinale. De fapt, principalul motiv pentru care tutunul a fost folosit după ce a fost introdus în Europa era cel medicinal.

Odată introdus în Europa, plantațiile de tutun s-au dezvoltat în multe locuri. Tutunul a fost adus în Franța în 1556, în Portugalia în 1558, în Spania în 1559, în Anglia în 1565. Culturile de tutun au început să se dezvolte în Cuba în 1580, iar în Jameston, Virginia, în 1612.

În mod curios, nu toată lumea era de acord cu fumatul la început. În Turcia, la un moment dat exista pedeapsa cu moartea pentru cei care erau prinși fumând, iar Împăratul Rusiei a ordonat ca fumătorii ar trebui pedepsiți și deportați în Siberia.

Astăzi fumatul este practicat oriunde în lume. SUA deține monopolul în producția de tutun, majoritatea acestuia crescând în jumătatea estică a Americii.

Există multe variații de tutun pornind de la cel pentru țigarete, pipă sau de mestecat.