Care vor fi joburile bine plătite în 2014

Apropo.ro / 11.12.2013, 10:30
Care vor fi joburile bine plătite în 2014
Către ce domenii ar trebui să se orienteze sau să se reprofileze în 2014 cei care sunt acum în somaj?

Peste 700.000 de români își caută în prezent un loc de muncă și întâmpină dificultăți în a fi angajați. În același timp, unele studii realizate pe piața locală arată că angajatorii plănuiesc să recruteze oameni din afara organizațiilor pentru posturile rămase vacante.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Se observă o creștere a volumului de recrutări externe, din afara companiei, peste media generală de 14,1%, pe de o parte în sectoarele în creștere cum este cel IT&C, cu o rată de recrutare externă de circa 40%, și pe de altă parte în sectoarele caracterizate printr-o rată mare a fluctuației, cum sunt retailul, cu aproape 39%, bunurile de larg consum, 18%, și producția industrială, cu o rată de recrutare externă de aproape 19%„, spune Horațiu Cocheci, senior manager în cadrul firmei de consultanță și audit PwC România și șef al departamentului de consultanță în HR din cadrul companiei. 

Sigur că IT-ul continuă să fie sectorul care va angaja și anul viitor cei mai mulți oameni. Procesele de recrutare vizează atât poziții de suport, cât și de programatori sau de manageri, pentru că foarte mulți dezvoltatori străini de top care au intrat pe piața locală în ultimul timp și-au externalizat în România și «stratul» de middle management„, precizează Mirela Marinescu, recruitment manager în cadrul grupului cu activități în domeniul resurselor umane APT.

Citește mai multe detalii despre joburile lui 2014 pe piața din România, pe businessmagazin.ro