Careu de ași feminini

Apropo.ro / 11.07.2005, 18:20
Careu de ași feminini
Basin City (alias Sin City), o metropola mitica, opresanta și complet amorala, este locul unde se întrepatrund trei povești toride (inspirate de un roman grafic al lui Frank Miller) ce urmaresc câteva personaje flamboaiante de-a lungul vieților și - în cazul


Basin City (alias Sin City), o metropola mitica, opresanta și complet amorala, este locul unde se întrepatrund trei povești toride (inspirate de un roman grafic al lui Frank Miller) ce urmaresc câteva personaje flamboaiante de-a lungul vieților și – în cazul unora – a morților lor.

Fiecare are o misiune care îl conduce într-un coșmar urban cu alei sordide, cluburi de striptease, camere de motel ieftine și drumuri întortocheate. Fiecare încearca sa salveze, sa apere sau sa razbune o femeie.

Și ce femei are Sin City! În toata istoria recenta, ecranul n-a mai gazduit atâtea creaturi fatale la un loc. Faceți cunoștința cu aceste pacatoase și cu tinerele și superbele actrițe care le interpreteaza.

Pacatoasa nr. 1, Jessica Alba, alias Nancy, stripperița pasionala.

Chiar daca ai vrea – și nu vedem ce motiv ai avea – tot n-ai putea s-o eviți anul acesta pe Jessica Alba. Dupa ce a clocotit o perioada sub forma de bruneta (în „Dark Angel”, serialul creat de James Cameron care a murit dupa doua sezoane și în „Honey”, un film despre dans), actrița aproape necruțator de frumoasa și-a vopsit parul și a descoperit nu numai ca blondele se distreaza mai bine, dar ca primesc chiar și roluri mai bune.

Dupa „Sin City”, va aparea în „Fantastic Four”, o alta adaptare a unei benzi desenate, unde o interpreteaza pe Sue Storm sau „femeia invizibila”. Înarmata cu aceasta experiența, o vom vedea în august schimbând o serie de bikini aproape invizibili în thriller-ul acvatic „Into The Blue”, bazat pe un sinopisis scris chiar de ea.

Dupa cum deja știm, „Sin City” e ceva mai mult decât un film draguț. Alba o interpreteaza pe Nancy Callahan, cel mai important personaj, singura inocenta în lumea sumbra a lui Basin City, în ciuda slujbei ei de stripperița și a dragostei obsesive pentru un barbat cu mult mai în vârsta (Bruce Willis), pe care l-a întâlnit când avea doar 11 ani.

Sa faci credibila aceasta poveste de dragoste, sa ocolești nuanțele dulcegi și, în același timp sa-ți pastrezi o apariție angelica, nu e lucru ușor.

„Mulți ar putea spune ca Nancy are nevoie de-o figura paternala, dar nu cred ca e cazul. E pur și simplu îndragostita nebunește de el.”

Credința în destin a personajului sau e egalata de cea a actriței.

„Cred ca viața poate fi o calatorie spirituala, daca vrei tu sa fie. M-am agitat atâta pe motiv ca nu capatam slujbe – poți fi adus la nebunie de ceva ce nu poți controla. Poate ca e din cauza ca ochii tai sunt prea caprui. Pâna la urma, vei obține ceea ce ți-e destinat. La concluzia asta serena am ajuns eu și contractele au început sa curgaÂ…”, spune Jessica zâmbind, și convingându-ne ca înca mai are temperament de bruneta isteața.

Nota: Premiera „Sin City”, regia Robert Rodriguez, este anunțata în Romania pentru septembrie 2005

Citește mai multe despre celelalte „pacatoase” din filmul „Sin City” (Rosario Dawson, Brittany Murphy și Jamie King) numai în

Tags: