Carla Bruni – Îmblînzirea scorpiei

Apropo.ro / 14.01.2008, 00:00
Carla Bruni - Îmblînzirea scorpiei
Cea recunoscută ca devoratoare de bărbaţi - printre celebrităţile cărora le-a destrămat căsnicia se numără Mick Jagger - spune cu seninătate: “Sînt monogamă din cînd în cînd, dar prefer poligamia şi poliandria”. Se pare că Nicolas Sarkozy a prins-o într-o pasă bună, căci luna viitoare Carla Bruni urmează să devină soţia preşedintelui Franţei.

Pe 23 decembrie, fostul fotomodel italian a împlinit 40 de ani pe care, dacă ar fi să ne luăm după titlurile ziarelor, i-a trăit din plin. Moştenitoarea imperiului Pirelli e fiica unei pianiste şi a compozitorului şi industriaşului Alberto Bruni Tedeschi. Născută la Torino, şi-a petrecut primii ani de viaţă în Franţa, apoi a urmat o şcoală cu internat în Elveţia. S-a întors la Paris pentru a studia arta şi arhitectura, dar la 19 ani a renunţat definitiv la studii în favoarea modellingului, debutînd alături de Estelle Hallyday într-o campanie publicitară pentru blugii Guess?. În anii ’90, Bruni se număra printre cele mai bine plătite fotomodele din lume, cîştigînd 7,5 milioane dolari pe an. Între timp, pe lista cuceririlor sale s-au înscris, pe rînd, Eric Clapton, Vincent Perez, Donald Trump, Kevin Costner şi Mick Jagger. În timp ce trăia cu jurnalistul Jean-Paul Enthoven, Carla s-a îndrăgostit de fiul acestuia, profesorul de filosofie Raphael Enthoven. Legătura lor amoroasă a provocat divorţul profesorului de scriitoarea Justine Levy, care a şi scos ulterior o carte – best-seller – inspirată din această întîmplare. În “Nimic serios” (publicată în 2004), Levy o descrie pe “Paula”, femeia care fură soţul protagonistei, drept o “călugăriţă cu zîmbet de Terminator”. Bruni şi Raphael Enthoven s-au căsătorit şi au făcut şi un copil, Aurelian, născut în 2001, însă căsnicia lor nu a rezistat.

În 1997, Carla a părăsit lumea modei şi s-a dedicat muzicii. Patru ani mai tîrziu, a apărut şi albumul său de debut, “Quelqu’un m’a dit”, compus în întregime de ea şi vîndut în peste un milion de copii. Anul trecut, în ianuarie, şi-a lansat al doilea album, “No Promises”, foarte bine primit în Franţa şi Elveţia.