Carla Bruni va avea inel realizat de un fost miner roman

Apropo.ro / 22.01.2008, 10:21
Carla Bruni va avea inel realizat de un fost miner roman
Ovidiu Paraianu, fost miner in Valea Jiului, lucreaza la realizarea un inel din aur cu rubine si safire pentru actuala iubita a presedintelui Frantei.

Artistul plastic Ovidiu Paraianu, fost miner in Valea Jiului, lucreaza la realizarea un inel din aur, cu rubine si safire, pentru Carla Bruni, actuala iubita a presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy.

Paraianu a declarat luni ca a pus la punct acest proiect si spera ca lucrarea sa fie definitivata in aproximativ o saptamana, iar inelul sa ajunga la Carla Bruni prin intermediul Ambasadei Romaniei la Paris. "Voi folosi aur, rubine si safire pentru a imbina culorile Frantei cu operele lui Brancusi expuse in aer liber la Targu Jiu. Constantin Brancusi este si cetatean francez, iar eu vreau sa realizez un concept unicat pe aceasta tema si sa il si introduc, astfel, pe Brancusi, in marile cancelarii pentru a fi redescoperite si originile lui romanesti", a spus Paraianu.

Costul materialelor pentru inelul care ar trebui sa ajunga la Carla Bruni este estimat la cateva mii de euro. Artistul plastic sustine ca inelul va fi realizat cu ajutorul sponsorilor si al "oamenilor de bine", care ii inteleg demersul si il sustin in materializarea proiectelor sale. Paraianu este bun prieten si cu Constantin Savoiu, cetatean francez originar din Gorj, traducator al cartii "Martorul" scrisa de Sarkozy anul trecut si Mare Maestru Adjunct in Marea Loja Nationala Unita a Romaniei.

Ovidiu Paraianu este un fost miner din Valea Jiului, care a renuntat la meserie in urma unui accident de munca. El locuieste la Petrosani si Targu Jiu si de mai multi ani realizeaza diferite chei din aur, in care imbina elemente brancusiene de la Poarta Sarutului, Coloana fara Sfarsit si Masa Tacerii cu diferite diamante. Artistul a oferit astfel de chei mai multor personalitati politice si sportive din tara si strainatate, Regina Angliei fiind ultima personalitate care a intrat la sfarsitul lui 2007 in posesia unei asemenea lucrari.

Paraianu a spus ca, in urma cu cateva zile, a primit de la regina o scrisoare de multumire si de apreciere, fapt care il determina sa continue sa realizeze si alte lucrari de acest gen.

"Este greu sa faci lucrurile astea pentru ca, in primul rand, trebuie sa strangi cureaua pentru a avea cat mai multi bani si, in al doilea rand, trebuie sa gasesti intelegere la sponsori si la diferitii patroni de bijuterii. Inelul pentru prima doamna a Frantei vreau sa il prezint oficial la o bijuterie din centrul Bucurestiului, iar pana atunci lucrez la un alt inel pentru printesa Diana, pe care il voi inmana fiilor sai, dar si la chei din aur pentru regele Spaniei, pentru clubul Real Madrid sau pentru China, mai ales ca, din cate cunosc eu, sefii acestui stat sunt si vorbitori de limba romana", a adaugat Paraianu.