Carla`s Dreams, impresionat de concurent de 14 ani : „Ai toate calităţile necesare pentru a ajunge în finala X Factor”

De: Cristiana Trifu / 03.09.2018, 11:25
Carla`s Dreams, impresionat de concurent de 14 ani : „Ai toate calităţile necesare pentru a ajunge în finala X Factor”
Cea de-a doua ediţie X Factor a readus seara trecută surprize pe note muzicale, concurenţi cu poveşti spectaculoase, momente extrem de emoţionante, dar şi altele care au făcut deliciul celor din faţa micilor ecrane. Telespectatorii au fost martorii unui show complet, în care cei mai talentaţi dintre candidaţi au cucerit masa juraţilor cu energia, dar şi cu talentul lor incontestabil.

Evelina Negru, o adolescentă în vârstă de numai 15 ani, spune despre ea că este o fire mai retrasă, dar asta până în momentul în care începe să cânte.
”X Factor este ca un soare pentru mine. Eu sunt ca o portocală necoaptă şi am venit aici să mă coc şi să capăt experienţă. În viaţa de zi cu zi eu sunt mai tristă, mai depresivă. Cel mai greu a fost să trec peste jignirile colegilor. Se uitau ciudat la mine, îmi spuneau că sunt ochelaristă, iar câteodată mă şi loveau. Şi, copil fiind, credeam că aşa trebuie să fie. Şi nu puteam să-mi iau singură apărarea. Când cânt însă, am fluturi în stomac, sunt într-o lume a mea unde totul e roz, o lume bună, unde toată lumea e fericită”, mărturiseşte Evelina care a urcat pe scenă cu un ursuleţ roz pe care îl consideră talismanul ei. Adolescenta face furori şi pleacă acasă cu nu mai puţin de patru de DA.

După ce a primit o surpriză inedită din partea lui Dorian Popa, un filmuleţ cu încurajări venit chiar de pe platourile ”Next Star”, Bişu Vlad Ioan a fost susţinut pe scenă şi de Vlad Drăgulin, ce l-a filmat în timp ce a interpretat o piesă hip-hop. Versurile adaptate ale tânărului vlogger au făcut-o pe Delia să cânte alături de el pe refren, de la masa juriului, iar carisma i-a asigurat 3 de DA din partea specialiştilor: ”Mi se pare că e foarte potrivit pentru un grup. A meritat şansa asta şi sper să îi folosească”, a spus Delia.

La doar 14 ani, şi Cojocaru Daria, din Craiova, a reuşit să obţină aprecierea juriului printr-o interpretare curajoasă, pe ritmurile unei piese rock, ce i-a pus în valoare vocea matură. ”Eşti excepţională! Bravo!”, a zis Ştefan Bănică, în timp ce colegii săi au fost de acord că Daria trebuie să treacă în etapa următoare cu 4 de DA.
Un alt concurent care a urcat pe scena X Factor aseară este Mihai Cătălin Marin, din judeţul Teleorman. Acesta spune despre el că trăieşte pentru muzică şi că pasiunea lui cea mai mare este aceea de a compune versurile pieselor pe care le cântă. ”Muzica e pasiunea mea şi m-a ajutat să trec peste obstacolele vieţii. Am compus vreo 70 de piese. Succesul pot spune că l-am cunoscut la iUmor, de acolo mă cunosc oamenii. Recunosc că visez la concerte la Sala Palatului”, spune cu multă sinceritate Mihai. Piesa ”Soarele şi Luna” interpretată de Mihai Marin i-a inspirat pe cei patru juraţi, care nu s-au putut abţine şi au cântat împreună refrenul melodiei.
Cu toate acestea, Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin şi caravana ”X Factor” au ajuns la Mihai Marin acasă, pentru a-l cunoaşte mai bine în mediul lui, unde este foarte apreciat printre săteni. Mai mult, aceştia au filmat împreună cu el un clip pentru piesa ”Soarele şi Luna”, chiar pe uliţa satului Moşteni.
Eduard Ungureanu a impresionat publicul şi juriul cu o piesă interpretată în limba franceză, cu care a reuşit să obţină şi patru de DA. ” Eşti genial! Sunt convinsă că poţi face foarte multe lucruri în muzică. Bravo!”, a zis Delia, în timp ce Carla`s Dreams îl vede pe scenă şi la finalul sezonului: ”Ai toate calităţile necesare pentru a ajunge în finala X Factor de anul acesta”.

Şi Raluca Răducanu a ridicat publicul în picioare printr-o interpretare complexă. Tânăra din Ploieşti a cântat o piesă jazz şi a demonstrat că stăpâneşte vioara la fel de bine ca timbrul vocal. Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Raluca a dedicat piesa tatălui său, pe care l-a pierdut în cel de-al doilea an de facultate: ”Lui îi datorez tot ce sunt astăzi. Nu a apucat să mă audă cântând, dar sper să mă asculte în seara aceasta şi să îmi trimită un semn”. Reacţia juriului a fost pe măsura interpretării tinerei, iar 4 de DA au calificat-o în etapa următoare. Delia şi Carla`s Dreams văd în Raluca un adversar de temut în această competiţie: ”Raluca este un artist complet. E o piatră tare în acest concurs. Multă lume se va lovi de fata asta, pentru că stăpâneşte foarte bine un instrument şi stăpâneşte foarte bine şi vocea, ceea e mai rar”, au spus cei doi.

Tot duminică seara, telespectatorii l-au văzut şi pe italianul Viccaro Marco care a cântat în mai multe colţuri ale ale lumii şi a vrut să ajungă şi în sud-estul Europei.  În momentul în care Vlad Drăgulin s-a aşezat lângă el şi acesta şi-a pus geanta pe jos ca să-i facă loc, avea să afle că pe plaiurile mioritice există o superstiţie legată de genţile puse pe podea: ”Nu, nu, nu face asta! Pentru că în România aduce ghinion”. ”Şi eu am venit aici să devin faimos! Am cântat peste tot în lume, dar niciodată nu am fost în sud-estul Europei. Aşa că iată-mă aici!”, a replicat italianul, surprins şi amuzat de remarca lui Vlad Drăgulin. Interpretarea italianului a cucerit publicul, dar şi juriul şi a primit patru de DA.

Strugariu Ioana a marcat o premieră la X Factor, cu prima ei interpretare pe o scenă mare: ”Sunt foarte fericită că am ajuns aici şi sper să trec mai departe”. Concurenta a declarat că marea ei pasiune este muzica, motiv pentru care a intrat hotărâtă în faţa juriului să demonstreze că are ce trebuie pentru a trece în etapa următoare. Dacă prima piesă a cântat-o acapella, a doua şansă acordată din partea juriului a fost cu ajutorul instrumentalului, iar Carla`s Dreams a cântat alături de ea pentru a o încuraja. Deşi nu a trecut mai departe, Ioana a ieşit de pe scena ”X Factor” cu zâmbetul pe buze: ”O să revin anul viitor sau peste doi ani, când voi învăţa să cânt cu negativ.”

Nici grupul S&B nu a reuşit să se califice, în ciuda faptului că energia lor a cucerit juriul. Sebi şi Bogdan ce formează o trupă de doi ani, dar se cunosc încă de la grădiniţă. Cei doi prieteni au fost pregătiţi să facă show şi să rescrie istoria muzicală a grupurilor de pe scena ”X Factor”: ”Când intrăm pe scenă sper să ne transformăm în adevăraţi rapperi”, au fost cuvintele lor înainte să înceapă. ”Voi o să fiţi foarte uimiţi de ce o să vă spun eu acum: nu a fost bine nimic. Dar cu toate acestea voi mi-aţi plăcut, pentru că sunteţi vii. Vouă chiar vă place ceea ce faceţi”, a spus Carla`s Dreams înainte să acorde un DA. El a fost şi singurul care a susţinut grupul S&B, căci ceilalţi trei juraţi au acordat NU.

Andrei Liţă e din Iaşi, are 21 de ani şi a venit la ”X Factor” cu familia, iar sora lui mai mică, Andreea a început să plângă în momentul în care a văzut-o pe Delia în culise: ”Pentru că e pentru prima dată când te văd în faţă,” i-a spus ea. Delia a fost profund emoţionată de reacţia micuţei, astfel că, în timp ce Andrei Liţă a făcut spectacol cu vocea sa, jurata a ţinut-o pe fetiţă în braţele sale. ”Nu-mi place să provoc lacrimi, vreau să zâmbească cei mici când mă văd. M-a sensibilizat foarte tare, Doamne, cum a fost! Cred că o să ţină minte experienţa asta şi cu siguranţă îi va plăcea să se vadă la televizor”, spune Delia, înainte ca Andrei să primească din partea juraţilor patru de DA.

Lădaru Ionuţ, un caporal din Medgidia, a mărturisit încă din primul moment că este urmărit de cifra 13 şi se consideră concurentul ”cu ghinionul”. ”M-am înscris de două ori la X Factor, din păcate nu am putut să vin şi am zis că a treia oară e cu noroc. Mi-am spus că vin şi în cârjă, oricum ar fi”, spune el. Ghinionul lui Ionuţ s-a risipit totuşi, pentru că a primit la final patru de DA: ”Ne-a demonstrat că un caporal poate să cânte în spaniolă o melodie cu foarte multă pasiune”, a remarcat Horia Brenciu.
O nouă ediţie ”X Factor” plină surprize şi multe talente ce merită descoperite, telespectatorii vor putea vedea duminică, 9 septembrie, de la ora 20.00, la Antena 1.