Carla’s Dreams: ”Sper să fie taxaţi, dar taxaţi dur!”

De: Cristiana Trifu / 07.05.2018, 11:02
Carla’s Dreams: ”Sper să fie taxaţi, dar taxaţi dur!”
Alexandra Crişan, Vlad Musta, Dragoş Udilă şi Francesca Ilie şi-au păstrat locurile după ediţia a şasea a emisiunii ”The Four – Cei 4”, sâmbătă seara, la Antena 1, însă juraţii au criticat pe alocuri alegerile făcute de aceştia.

Cea de-a şasea ediţie a adus o premieră pentru Alexandra Crişan, Vlad Musta, Dragoş Udilă şi Francesca Ilie: Juriul a ales pentru aceştia ”Muzica românească” drept temă de interpretare la duelul purtat între ei. Cheloo, Feli, Antonia şi Carla’s Dreams au decis însă că Dragoş Udilă a fost cel care a meritat să câştige un avantaj major: să poată refuza primul duel la care ar fi provocat şi să trimită un alt coleg în luptă.

Astfel, intrarea în scenă a primului challenger l-a găsit pe Dragoş Udilă puţin mai relaxat decât de obicei. Dana Markitan, fostă jurnalistă şi reprezentată a Republicii Moldova la Eurovision, a venit cu atitudinea potrivită în faţa lui Cheloo, Feli, Antonia şi Carla’s Dreams, însă, de pare că nu şi cu melodia. ”Eşti o prezenţă plăcută, zâmbeşti frumos, dar atât”, i-a spus Cheloo, care le-a promis Celor 4 că le va rezerva doar dueluri puternice, pentru a nu le face ”treaba” mai uşoară, astfel că Dana a primit trei voturi negative. 

Raluca Diana – Raldia – a venit cu o atitudine care o scoate din mulţime şi cu doza de nebunie de care ea crede că e nevoie pentru a câştiga ”The Four – Cei 4”. ”E un concurs pentru artişti înfometaţi, mi se pare interesant că poţi veni şi, indiferent de ce stil eşti, poţi să mergi după oricare dintre Cei 4”, spune Raldia, care în trecut a cântat alături de Inna în faţa unui public de 100.000 de oameni. Alegerea sa muzicală a fost la fel de apreciată de juraţi ca şi imaginea sa, astfel că nu a primit doar cele patru voturi ale lor, ci şi aprecierile. ”Niciodată nu m-am ridicat în picioare până acum la un concurent, eşti tare, bravo, bravo!”, a exclamat Feli. Raldia a avut astfel ocazia să îl provoace la duel pe Vlad, care însă nu a părut deranjat. ”Challengerii mereu mă vizează, poate pentru că sunt mai mic par şi mai lipsit de experienţă”, a spus \acesta.

Cea de-a doua melodie aleasă de Raldia i-a făcut însă pe juraţi să regrete decizia de a o lăsa pe aceasta să intre la duel, iar publicul a ales în majoritate covârşitoare ca Vlad să rămână pe scaunul ocupat de el. ”La final, mi-am dat seama că ea e doar debusolată în încercarea de a face ceva”, a mărturisit Cheloo.
Următorul challenger, Rafael Wehlner, cunoscut mai bine drept Ralflo, este de origine francez, dar a ajuns în România în urmă cu 7 ani când a avut o colaborare cu Keo, apoi a lansat ”Mi-e sete de tine” alături de Kamara, iar astfel a rămas în ţara noastră şi încearcă să îşi facă un nume în muzică. ”Ai ales o melodie mai bătrână decât a găsit Alexandra, mi-a adus aminte cum alergam o fetiţă în clasa a V-a să îi declar iubirea! Mi-ai sabotat starea!”, i-a spus Cheloo la finalul prestaţiei sale.
Cu toate acestea, Ralflo a primit şansa de a intra la duel. Udilă a fost prima sa alegere, chiar dacă aceştia prieteni, dar şi colegi la Naţionala de Fotbal a Artiştilor, dar pentru că Dragoş avea deja avantajul serii, acestuia i-a revenit şansa de a-i alege lui Rafael un oponent de duel. În cele din urmă, Francesca a fost cea care s-a ridicat pentru a-şi apăra scaunul. Decizia a fost însă criticată de juraţi, care au considerat că Dragoş şi Alexandra, ambii prieteni cu Ralflo, au conspirat: ”Mie îmi pare că atunci când trei artişti atât de mari iau această decizie, aruncând-o sub tren pe o fetiţă de 19 ani… sper să fie taxaţi, dar taxaţi dur”, s-a revoltat Carla’s Dreams.
De partea cealaltă însă, Cheloo a considerat că lui Ralflo îi lipseşte o direcţie în muzica pe care o alege. Publicul a fost însă cel care a decis rezultatul votului: Francesca şi-a apărat scaunul şi l-a blocat pentru tot restul serii!
Angelo Terigan, un rapper din Reşiţa, povesteşte că este cunoscut mai mult în zona Banatului, unde are concerte şi a reuşit să îşi facă piesele cunoscute pe You Tube.

”Vreau să impresionez toţi juraţii, dar părerea lui Cheloo e cea mai importantă pentru mine”, a mărturisit Angelo, care a ales o melodie proprie. Cu toate acestea, tocmai idolul său a fost cel care după ce a intrat în detalii, i-a demontat piesă cu piesă numărul lui Angelo. ”Instrumentalul este sub-mediocru, iar ceea ce faci tu este banal. Toată ţara strigă că sunt demodat, dar eu cunosc această tehnică dacă doresc să o pun în practică. Tu cunoşti matematica rapului?”, a declarat Cheloo, iar Angelo a plecat acasă cu doar doi de ”DA”.
Georgiana Agarici, ultimul challenger al serii, crede că marele său atu este emoţia pe care o transmite prin muzică, iar cei patru juraţi au fost complet de acord. ”Nu a fost un cântat extraordinar, a fost decent spre bine, dar foarte mulţi artişti de succes au o voce mai proastă, au însă succes pentru că un artist nu este doar voce”, i-a spus Carla’s Dreams.

În cele din urmă, Georgiana a primit cele patru voturi ale juraţilor, însă însoţite de un avertisment: ”Ce îmi place că ea crede că i-am făcut un mare bine! E ca şi cum eu cresc un piton în casă şi din când în când am nevoie de şoricei albi pentru el”, i-a spus Cheloo.
Georgiana a dat dovadă de mult curaj şi a provocat-o chiar pe Alexandra la duel, însă i-a dat astfel şansa acesteia de a pune în scenă un adevărat spectacol. ”Georgiana, nu ai dat dovadă de multă sensibilitate, dar tu ai o voce frumoasă”, i-a spus Carla’s Dreams, în timp ce toţi cei patru juraţi au felicitat-o pe Alexandra pentru prestaţia sa. ”Ai cântat fără cusur!”, i-a spus Feli acesteia, care a câştigat detaşat duelul.
”Pentru tine, duelul acesta este un cadou deosebit pe care ţi l-am oferit cu drag. Am vrut să îţi oferim starea de la ”The Four – Cei 4”, i-a spus Cheloo Georgianei la final.
Bătălia pentru un loc printre Cei 4 continuă şi sâmbăta viitoare, de la ora 22.00, când noi challengeri, tineri muzicieni talentaţi şi dornici să se afirme, vor încerca să obţină unul dintre locurile ocupate de cei patru artişti aflaţi pe scaune, astfel că niciunul dintre ei nu va fi în siguranţă! Fiecare challenger va cânta o melodie, iar juraţii Antonia, Feli, Cheloo şi Carla’s Dreams vor evalua prestaţia sa. Doar challengerii care primesc toate cele patru voturi ale juraţilor au dreptul să provoace la un duel pe unul dintre ”Cei 4”.

Publicul din sală este cel care ia decizia finală în urma duelului muzical dintre challenger şi unul dintre cei patru. Publicul votează prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4”, iar cântăreţul cu cele mai multe voturi se va aşeza pe scaun. În situaţia în care unul dintre ”Cei 4” îşi pierde locul, există o şansă de salvare: Artiştii care au ocupat de-a lungul competiţiei un scaun pot fi votaţi de telespectatori prin intermediul aplicaţiei ”The Four – Cei 4” timp de 24 de ore din momentul părăsirii competiţiei, iar patru dintre ei, care au obţinut cele mai multe voturi, pot fi întorşi direct în semifinală. Challengerii care nu reuşesc să obţină un scaun, nu pot fi readuşi în competiţie.
Lupta pentru a rămâne unul dintre ”Cei 4” vine însă şi cu o mulţime de avantaje, iar cu fiecare săptămână în plus în care reuşesc să îşi păstreze scaunul, aceştia vor avea ocazia să lucreze cu specialiştii industriei muzicale româneşti.