Carly Fiorina a fost demisa

Apropo.ro / 10.02.2005, 14:24
Carly Fiorina a fost demisa
Consiliul de administratie al HP a demis, miercuri, pe Carleton S. Fiorina din functiile de presedinte si CEO al companiei, în urma unor dezacorduri privind strategia companiei. "Carly Fiorina a venit la HP sa revitalizeze si reînvigoreze compania. Ea a avut o viziune strategica si a

Consiliul de administratie al HP a demis, miercuri, pe Carleton S. Fiorina din functiile de presedinte si CEO al companiei, în urma unor dezacorduri privind strategia companiei.

„Carly Fiorina a venit la HP sa revitalizeze si reînvigoreze compania. Ea a avut o viziune strategica si a implementat un plan prin care HP a obtinut succese în fata competitorilor sai. Îi multumim pentru rezultatele obtinute în ultimii sase ani si dorim sa acceleram implementarea strategiei companiei”, a declarat Patricia C. Dunn, director în cadrul HP în numele consiliului director. Hotarîrea consiliului de administratie a intrat imediat în vigoare, iar Robert P. Wayman, directorul financiar (CFO) al companiei, a fost numit director executiv (CEO) interimar si a devenit membru al consiliului de administratie.

Patricia Dunn a fost numit presedinte ne-executiv al consiliului de administratie, decizie ce a intrat imediat în vigoare.

„Cu toate ca regret diferentele de opinie pe care le-am avut cu consiliul director în privinta implementarii strategiei HP, le respect decizia”, a spus Fiorina.

Consiliul de administratie va începe imediat cautarea unui nou CEO. Wayman îsi va pastra responsabilitatile de CFO. Compania nu intentioneaza sa faca deocamdata alte modificari structurale sau în conducerea executiva.

HP intentioneaza sa anunte rezultatele primului trimestru financiar pe 16 februarie 2005. Compania estimeaza ca rezultatele vor corespunde asteptarilor analistilor, dupa ajustarea efectelor anuntului privind Intergraph.

Mediafax Business/ IT