Carnagiu intr-un oras din India, din cauza unei bauturi alcoolice ilegale

Apropo.ro / 16.12.2011, 10:45
Carnagiu intr-un oras din India, din cauza unei bauturi alcoolice ilegale
143 de indieni din orasul Sangrampur, India, au murit dupa ce au consumat o bautura alcoolica neautorizata de stat.

O bautura alcoolica ce continea valori toxice de metanol a ucis 143 de indieni din orasul Sangrampur si a imbolnavit multi altii care au cumparat acest produs de la un magazin neautorizat.

Echipe medicale s-au deplasat de urgenta pentru a prelua victimele iar mii de rude si prieteni ale celor decedati s-au adunat in fata spitalului in timp ce politia a arestat 10 suspecti care ar fi comercializat acea bautura.

Afacerile cu bauturi alcoolice ilegale infloresc in zonele rurale ale Indiei, cei saraci neputand sa isi permita sa cumpere produsele autorizate de stat.

Din nefericire pentru consumatori, cei care produc si comercializeaza ilegal aceste bauturi le adauga fel de fel de substante chimice pentru a le intensifica efectul iar acest lucru rezulta in imbolnaviri si decese in randul celor care le cumpara.

Consumul unei bauturi ce contine metanol, un lichid folosit pe post de combustibil, solvent sau antigel, poate induce stare de coma sau orbire si, daca este consumat in cantitati mai mari, devine letal.

Acest incident nu este primul de acest fel, in 2008 murind peste 180 de persoane in orasul Bangalore iar in 2009 inregistrandu-se 157 de decese in orasul Ahmedabad, determinand statul sa impuna restrictii dure in multe state din India, in Gujarat fiind interzis 0consumul de orice fel de bautura alcoolica.

De asemenea statul Gujarat a aprobat si o pedeapsa cu moartea pentru cei care produc, transporta sau comercializeaza bauturi alcoolice care omoara consumatorii.