Carnavalul de la Rio 2013: Sărbătoarea brazilienilor începe pe 8 februarie

Apropo.ro / 07.02.2013, 14:15
Carnavalul de la Rio 2013: Sărbătoarea brazilienilor începe pe 8 februarie
Carnavalul de la Rio de Janeiro, Brazilia, începe oficial vineri, 8 februarie, unde sunt așteptați cei mai buni dansatori cu cele mai tari costumații de sărbătoare.

Carnavalul de la Rio de Janeiro începe oficial vineri, atunci când primarul Eduardo Paes va preda simbolic cheile orașului regelui Momo, simbol al tuturor exceselor, a cărui domnie va dura cinci zile.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Apoteoza acestei sărbători va fi atinsă în timpul celor două nopți – duminică și luni, ultimele din carnaval -, când, pe Sambadrom, vor defila celebrele școli de samba.

Brazilienii sărbătoresc deja de 15 zile. Numeroși petrecăreți au luat cu asalt străzile din Rio, mai ales în weekend, pentru a defila în „blocos” (grupări carnavalești de cartier), considerate ca fiind „carnavalul autentic”, întrucât sunt deschise tuturor.

carnaval rio

Autoritățile din Rio estimează că peste 900.000 de vizitatori (o creștere cu 5,8% față de 2012) vor cheltui circa 665 de milioane de dolari pentru această sărbătoare considerată a fi cea mai mare din lume organizată în aer liber.

Carnavalul de la Rio este renumit pe plan mondial pentru defilările exuberante organizate pe Sambadrom – o veritabilă „pasarelă a muzicii samba” – încadrat de două tribune cu 72.500 de spectatori privilegiați, conceput de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, decedat în decembrie 2012, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 105 ani.

Temele defilărilor celor 12 școli principale de samba care își dispută prestigiosul trofeu de „campioană a carnavalului” variază de la Vinicius de Moraes, unul dintre autorii cunoscutului cântec „The Girl from Ipanema”, la un omagiu adus cartierului popular Madureira, în care samba se află în inimile tuturor locuitorilor.

Citește mai multe detalii despre Carnavalul de la Rio 2013, pe Mediafax.ro