Carnavalul de la Rio de Janeiro in imagini (Poze)

Apropo.ro / 25.02.2009, 08:00
Carnavalul de la Rio de Janeiro a scos in strada cele mai bune scoli de samba si cele mai spectaculoase costumatii.

Carnavalul de la Rio de Janeiro a scos in strada cele mai bune scoli de samba si cele mai spectaculoase costumatii. Carnavalul mai este denumit de bastinasi "Parada de Samba". Carnavalul de la Rio este un spectacol sarbatorit de brazilieni si de alte tari catolice, celebrandu-se de peste 150 de ani, pe parcursul unei saptamani.

Sambodromul din Rio de Janeiro gazduieste defilarea paradelor si a carelor alegorice, insotite de brazilieni si de mii de turisti.

Nu este un secret faptul ca in aceasta sapatamana se face mai mult sex decat de obicei si se inregistreaza mai multe violuri, motiv pentru care Guvernul a hotarat distribuirea gratuita de prezervative.

Traditia brazilienilor a invins criza economica, iar creativitatea, imaginatia si spectacolul au uimit publicul prezent, dar si juriul.

carnavalul de la rio

In cadrul Carnavalului de la Rio au paticipat 12 scoli de samba, in fata a peste 80.000 de spectatori care se aflau pe stadion. Scoala de samba castigatoare are parte de toata consideratia din partea localnicilor si din partea presei.

Portughezii sunt cei care au tinut primii acest carnaval prin anii 1850. Brazilienii au imprumutat de la portughezi elemente pentru parada, dar au adaugat elemente care deriva din cultura africana si amerindiana. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial carnavalul a incetat sa mai existe, el fiind reluat in 1947.

Carnavalul de la Rio de Janeiro este unul din cele mai importante evenimente din lume.

GALERIE FOTO

carnavalul de la rio

carnavalul de la rio

carnavalul de la rio

Foto: boston.com