Carnavalul de la Venetia: mister, masti si costume (Poze)

Apropo.ro / 13.02.2009, 16:21
Carnavalul de la Venetia se desfasoara intre 13-24 februarie si se numeste "Carnavalul senzatiilor".

Carnavalul de la Venetia se desfasoara in perioada 13 – 24 februarie si este unul din cele mai spectaculoase evenimente mondiale.

Anul acesta carnavalul are ca tema "cele cinci simturi", drept pentru care se va numi "Carnavalul senzatiilor".

Intre 13 si 24 februarie, odata cu acest carnaval, este un mare flux de turisti straini in Venetia, dar si de italieni, toti entuziasmati de costume si masti din secolul al XVII-lea. Oamenii pot purta orice costum si orice masca pentru a nu putea fi cunoscuti.

Din program nu vor lipsi concursurile, targurile de cadouri, parada mastilor, piese de teatru si reprezentatii muzicale.

Mastile au avut mereu un rol central in cadrul carnavalului venetian. Mastile care acopera intreaga fata poarta denumirea de "bauta", cele care au forma ovala si sunt din catifea neagra si purtate, de obicei, de femei, se numesc "moretta" iar cel de-al treilea tip de masca este numit "larva" sau "volto" si este tipic venetiana. Mastile "larva" erau realizate din ceara fina, nu cantareau mult si nu iritau pielea purtatorului. Ofereau purtatorului posibilitatea de a manca, bea, dansa si flirta. In afara acestor tipuri de masti exista o multime de alte feluri de la clasice pana la cele fantezie.

Cele mai vechi date istorice despre purtarea mastilor in Venetia dateaza din 2 mai 1268.

GALERIE FOTO

VENETIA

VENETIA

VENETIA

Foto:  Giancarlo Bisone www.pbase.com