Carne cu cartofi copți

Apropo.ro / 31.01.2005, 17:59
Carne cu cartofi copți
Ingrediente 300 g carne de porc, 300 g carne de vita, 300 g carne de berbecuț, 2 cepe, 1 fir praz, 2 morcovi, 6 cartofi, ulei, 150 g cașcaval ras, 1 pahar vin alb, cimbru, Maggi Secretul Gustului Legume, piper. Preparare Într-un vas termorezistent, uns cu ulei, se așaza


Ingrediente
300 g carne de porc, 300 g carne de vita, 300 g carne de berbecuț, 2 cepe, 1 fir praz, 2 morcovi, 6 cartofi, ulei, 150 g cașcaval ras, 1 pahar vin alb, cimbru, Maggi Secretul Gustului Legume, piper.

Preparare
Într-un vas termorezistent, uns cu ulei, se așaza legumele taiate, apoi cele trei feluri de carne taiate cubulețe. Peste toate se toarna un sos (vin, un pahar cu apa, Maggi Secretul Gustului Legume, piper, cimbru). Se pun apoi la cuptor, pana cand legumele și carnea sunt bine patrunse. Cartofii, cu coaja cu tot, bine spalați, se cresteaza pe o parte în forma de cruce și se coc la cuptor. Cand sunt aproape gata copți, se pune cașcaval ras în crestatura și se pun din nou la cuptor pana cand se topește cașcavalul. Se servesc calzi, alaturi de carnea cu sos de legume.