Carnea de cal din supermarketurile britanice ar putea fi „de măgar”

De: Marian Andrei / 11.02.2013, 09:47
Carnea de cal din supermarketurile britanice ar putea fi
Scandalul din Marea Britanie, apărut după ce s-a descoperit faptul că unele dintre pachetele de lasagna vândute în magazinele din Regatul Unit de către un grup agroalimentar internațional nu conțineau, așa cum se menționa pe etichetă, carne de vită, ci carne de cal, ia amploare: acum se speculează că ar fi vorba de... carne de măgar!

Carnea care a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie, Franța și Suedia ar putea fi de măgar, potrivit unor speculații care ar circula în rândul unor oficiali din domeniul industriei alimentare din Franța.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo.

Aceștia au apreciat că o lege care interzice circulația cailor pe drumurile din România ar putea să fie de vină pentru amplificarea vânzării frauduloase de carne de cal pe piața europeană a cărnii de vită. Căruțele trase de cai au reprezentat o formă de transport ce data de secole în România, însă sute de mii de animale au fost duse la abator după modificarea reglementărilor rutiere.

Potrivit publicației, această lege a fost adoptată în urmă cu șase ani, dar a fost pusă în aplicare recent, interzicând totodată circulația căruțelor trase de măgari, pe cale de comsecință aceștia fiind sacrificați.

După ce cazul cărnii de cal a fost perceput timp de două zile drept o problemă britanică, ministrul francez pentru Consum Benoît Hamon a afirmat că nu va ezita să treacă la acțiuni judiciare în cazul în care apar probe potrivit cărora cele două companii franceze care au manipulat carnea au știut despre fraudă.