„Carrie”: Julianne Moore, într-un rol remarcabil

De: Gabriela Voicu / 18.10.2013, 15:30
"Carrie", un film horror inspirat de romanul clasic al lui Stephen King, a fost lansat pe marile ecrane românești și rulează în cinematografele din toată țara începând din acest weekend.

„Carrie”, un film horror zguduitor inspirat de romanul clasic al lui Stephen King, a fost lansat pe marile ecrane românești și rulează în cinematografele din toată țara începând din acest weekend.

Filmul este un remake al versiunii din 1976 a lui Brian De Palma, prin intermediul căruia regizoarea Kimberly Peirce a transpus în era internetului povestea adolescentei respinse de cei din jur – nu sunt puține cazurile în care hărțuirea pe internet  a determinat sinucideri în rândul tinerilor. Pe de altă parte, rolul impecabil al actriței Julianne Moore este cu siguranță un motiv solid pentru a urmări filmul.

Carrie White (Chloe Moretz) este o adolescentă care descoperă că timiditatea ei ascunde puteri telekinetice nebănuite, pe care le poate folosi pentru a se proteja de cei din jurul său. Aflată într-un permanent conflict cu mama sa, Margaret (Julianne Moore), care încearcă să-și vindece fiica de puterile supranaturale prin religie, adolescenta se revoltă. Confuză și dornică de a scăpa de regulile stricte impuse, Carrie începe să-și folosească puterile telekinetice în scopuri negative și dezlănțuie întâmplări cu efecte dezastruoase.

„Carrie” (trailer)

În primul ei rol matur, Chloe Moretz joacă intens și puternic, dovedind că talentul ei completează măiestria actoricească a celebrei Julianne Moore.

Kimberly Peirce motivează importanța alegerii unei actrițe adolescente pentru rolul principal, care însă să poată reda complexitatea și dramatismul unui astfel de rol: „Chloe era la vârsta la care începea să experimenteze tocmai trăirile prin care trece Carrie, însă provocarea pentru ea a fost să înțeleagă părțile dificile ale vieții și să iasă din lumea familiei ei iubitoare, ca să poată intra perfect în lumea conflictuală. Inocența și candoarea adolescentină, alături de începutul anilor de rebeliune formează coloană vertebrală a personajului Carrie, așadar o veți vedea pe Chloe transformându-se chiar sub ochii voștri”, afirmă regizoarea.

Cu scene terifiante și pe alocuri, sângeroase, filmul oferă fanilor horror o călătorie printr-o poveste fascinantă, plină de semnificații ascunse, misterioasă și dramatică.