Cartea care te pune în pielea personajelor

De: Marian Andrei / 05.02.2014, 16:30
Cartea care te pune în pielea personajelor
Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) au creat o carte care poate fi "îmbrăcată" și îi face pe cititori să simtă eact ceea ce simt personajele.

Cartea, intitulată „Fata care a fost conectată” a fost creată în cadrul unui proiect al laboratoarelor mass-media ale MIT, Sensory Fiction.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Potrivit unui comunicat al cercetătorilor, cartea este „echipată” cu 150 de LED-uri și o vestă dotată cu senzori și servomecanisme. În funcție de firul narațiunii, cartea generează diverse tipuri de vibrații și o lumină ambientală pentru s simula starea de spirit a personajului.

„Sensory Fiction este o nouă modalitate de a urmări scenariul, starea de spirit și emoțiile personajului, lăsân în același timp loc pentru imaginația cititorului”, se arată în comunicat, care arată că scopul acestei cărți este de „a crea o experiență captivantă pentru cititor”. 

De exemplu, în timpul unui pasaj înspăimântător, sevomecanismele din vestă creează o presiune asupra stomacului cititorului, iar LED-urile emit foarte puțină lumină, creând o atmosferă sumbră. Sau, atunci când cititorul ajunge la pasajele excitante, vesta emite vibrații care cauzează accelerarea bătăilor inimii.