Cartierele Drumul Taberei și Rahova, legate printr-un bulevard nou

De: Carmen Ulian / 07.05.2014, 10:00
Cartierele Drumul Taberei și Rahova, legate printr-un bulevard nou
Cartierele Drumul Taberei și Rahova vor fi legate printr-o nouă arteră de 2,4 kilometri cu pasaj suprateran.

Primăria Capitalei vrea să prelungească strada Brașov, care acum se termină în Bulevardul Ghencea, până la intersecția cu Șos. Alexandria.

La intersecția străzii Brașov cu Bulevardul Ghencea, municipalitatea va construi și un pasaj suprateran. În acest an, Primăria Capitalei va demara exproprierile de pe traseul noii lucrări, dar și procedura de achiziție pentru lucrările de construcție.

Un nou bulevard va lega cartierele Drumul Taberei și Rahova. Este vorba despre actuala stradă Brașov care va fi lărgită și prelungită până la intersecția cu Șoseaua Alexandria. În total, Primăria Capitalei va construi prin câmp, pe lângă stadionul Ghencea, 2,44 kilometri de bulevard.

La intersecția străzii Brașov cu Bulevardul Ghencea va fi construit și un pasaj suprateran. De asemenea, noul bulevard va avea și piste pentru bicicliști de 1,5 metri lățime, spații verzi și trotuare de 4 metri lățime.

Străpungerea Brașov – Șoseaua Alexandria va rezolva parțial problema aglomerației de pe Calea 13 Septembrie, Bulevardul Ghencea și Prelungirea Ghencea și Strada Mihail Sebastian.