Cartoful dezbina America de Sud

De: Dragos Tanase / 29.05.2008, 08:30
Cartoful dezbina America de Sud
Afirmatia locuitorilor din Chile potrivit careia cartoful a aparut pe solul lor a starnit o polemica aprinsa, cei din Peru contrazicandu-i.

Mai ceva ca liceenii care se cearta pe diverse teme si din motive puerile, uneori, locuitorii din Chile si Peru vor sa isi demonstreze unii altora ca de la ei se trage cartoful.

Afirmatia facuta de locuitorii statului Chile potrivit careia cartoful a aparut prima data pe solul lor a starnit o polemica aprinsa, Peru afirmand ca tuberculul provine, fara niciun dubiu, din zona lacului Titicaca.

Expertii peruvieni resping afirmatiile ministrului chilian al Agriculturii, care spune ca 99% dintre soiurile de cartofi care exista in lume sunt inrudite genetic cu cele cultivate in Chile.

"Din regiunea Titicaca tuberculul s-a raspandit in regiunea andina si mai ales in Chile", a spus Juan Risi Carbone, seful Institutului de cercetari agronomice (INA) din cadrul Ministerului peruvian al Agriculturii, adaugand ca soiul chilian este "un nepot al cartofului peruvian".

Scandalul agricol dintre Chile si Peru, pe Mediafax.ro!

Cum comentezi acest pseudo-conflict?