Cartoon Network lansează Atelierele imaginaţiei

De: Nicoleta Nicolae / 16.06.2015, 10:39
Cartoon Network lansează Atelierele imaginaţiei
Cartoon Network anunţă un nou proiect online prin care stârneşte imaginaţia copiilor şi le arată acestora cum se realizează desenele lor preferate.


La întoarcerea la Festivalul de Animaţie Annecy 2015, pentru a continua căutarea noii generaţii de talente, Cartoon Network a anunţat o nouă iniţiativă – Atelierele Imaginaţiei Cartoon Network, care îşi doreşte să inspire şi să celebreze imaginaţia şi creativitatea copiilor.
 
Proiectul Atelierele Imaginaţiei Cartoon Network va fi lansat în regiunea EMEA în următoarele luni şi va oferi în avanpremieră imagini din spatele serialelor animate realizate în Studiourile Cartoon Network, oferindu-le copiilor o imagine mai clară asupra elementelor pe care le presupune realizarea serialelor preferate şi îi încurajează pe aceştia să dea frâu liber imaginaţiei.

Artiştii şi realizatorii, printre care Ben Bocquelet (Uimitoarea lume a lui Gumball), Rebecca Sugar (Steven Univers), dar şi mulţi alţii, îi vor însoţi pe cei mici în călătoria lor prin website-ul dedicat acestui proiect, unde vor găsi sfaturi şi trucuri cu privire la modalităţile de realizarea a propriilor personaje, animaţii şi scenarii. Astfel, cei mici se vor putea bucura de o gamă variată de activităţi, printre care elemente grafice de desenat, de colorat, muzică, scenarii, efecte speciale, elemente de voce, grafică pentru mişcare şi animaţie – punându-le la dispoziţie cele mai bune echipamente pentru a începe să lucreze la propriile creaţii.   

Ţările din regiunea EMEA care vor fi selectate pentru a participa la acest program le vor oferi, de asemenea, copiilor cu vârsta între 6-12 ani posibilitatea de a-şi înscrie propria creaţie – în mai multe categorii: desen, scenariu sau animaţie – la Atelierele Imaginaţiei Cartoon Network şi vor avea şansa să îşi vadă creaţia la televizor, la Cartoon Network.

Patricia Hidalgo, Senior Vice-Preşedinte & Chief Content şi Creative Officer Cartoon Network EMEA, a declarat: “Adesea primim de la fani desene şi poveşti inspirate din serialele noastre, aşa că ne-am dori să-i încurajăm şi să le facilităm creativitatea uimitoare. Atelierele Imaginaţiei Cartoon Network reprezintă un loc unde cei mici pot învăţa,  se pot inspira, se pot distra şi, nu în ultimul rând, un loc în care pot fi ei înşişi. De asemenea, Cartoon Network promovează ideea de a fi diferit şi cei mici, la rândul lor, pot crea ceva unic. Aceasta este esenţa brandului Cartoon Network şi acesta este motivul pentru care participăm la Festivalul Annecy, pentru a descoperi noi artişti talentaţi.”

În România, proiectul va începe în luna septembrie.