Căruciorul potrivit pentru copil, misiune cu prioritate pentru părinţi

De: Cătălina Matei / 12.03.2020, 11:46
Căruciorul potrivit pentru copil, misiune cu prioritate pentru părinţi
Dr. Mihai Râşcu este medic primar Ortopedie Traumatologie.

Atunci când urmează să vină pe lume un copil, ne pregătim din timp cu toate necesare pentru ca, atunci când se naşte, să fim pregătiţi şi să nu avem de alergat dintr-un magazin într-altul în căutarea celor necesare.

Una dintre cele mai mari decizii pe care le avem de luat este alegerea căruciorului potrivit. De ce? Pentru că va fi folosit cel puţin 12 luni, uneori chiar până la 36 luni şi de aceea trebuie să luăm în considerare mai multe aspecte.

Primul lucru de care ar trebui să ţinem cont se referă siguranţa şi confortul copilului. Sistemele de siguranţă ale căruciorului trebuie să fie verificate astfel încât să ne asigurăm că acesta rămâne drept în momentul în care agăţăm de exemplu o geantă de mânerul căruciorului. De asemenea, cel mai potrivit este sistemul de prindere în 5 puncte, indicat mai ales în cazul unor drumuri lungi. Dacă folosim căruciorul numai pentru deplasări scurte, putem opta şi pentru un cărucior cu sistem de prindere în 3 puncte.

Vom alege căruciorul potrivit şi în funcţie de greutatea lui. Cel mai bine este să optăm pentru unul uşor, să nu fie greu de manevrat şi să îl putem ridica. Contează mult şi dimensiunea lui pentru că trebuie să ne gândim şi la spaţiul unde urmează a fi depozitat. De asemenea, trebuie să luăm în considerare şi cât de uşor îl vom manevra, aici referindu-ne atât la cât de uşor se mişcă roţile, cât şi la cât de repede se strânge şi se desface.

Un alt aspect de avut în vedere este ca acesta să fie multifuncţional. După cum am văzut în comerţ, există cărucioare 2 în 1 (cărucior sport şi landou) şi 3 în 1 (cărucior sport, landou şi scoică pentru maşină).

Cu siguranţă în grupul nostru de mămici am întâlnit des întrebarea: “ nu cunoaşteţi un link de unde recomandati sa cumpar carucioare pentru copii?” sau “de unde aţi cumpărat căruciorul pentru copilul vostru?”. 

Nichiduta.ro vine cu soluţia! Acesta este un magazin online cu peste 100.000 de produse, unde găsim tot ce avem nevoie pentru copilul nostru începând de la cărucioare pentru copii, scaune auto, jucării de interior sau exterior, mobilier şi accesorii pentru camera copilului, produse de igienă, îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse pentru grădiniţă şi şcoală, articole folositoare pentru plimbările în parc, accesorii utile în alimentaţia copiluilui şi chiar şi haine pentru mămicile gravide.