Casa construită din 500.000 de sticle de bere

De: Gabriela Voicu / 01.02.2013, 10:45
Casa construită din 500.000 de sticle de bere
Un antreprenor din SUA a utilizat circa 500.000 de sticle de bere folosite pentru a compune o casă cu suprafață totală de 30.000 de metri pătrați.

Un antreprenor din SUA a gândit o metodă prin care poate construi imobile la fel de rezistente ca cele din ciment, însă materia primă pe care acesta a folosit-o la clădirea sa este compusă în exclusivitate din sticle de bere folosite.

Scott McCombs a utilizat circa 500.000 de sticle de bere folosite pentru a compune o casă cu suprafață totală de 30.000 de metri pătrați, un perimetru echivalent cu opt stadioane de fotbal.

Pentru a putea obține un material sustenabil care va putea compune pereții și structurile de rezistență ale clădirii McCombs a măcinat sticlele de bere și le-a transformat într-un material finit denumit „GreenStone”.

Casa construită de american valorează aproximativ 1.4 milioane de dolari, iar construcția a durat aproximativ un an, majoritatea pereților și a coloanelor din interior fiind construite manual. În casa din sticle de bere Scott McCombs a lansat și propria firmă de construcții.

Citește mai multe despre casa construită din sticle de bere, pe Mediafax.ro