Casa de hobbit, construita cu un buget de 3.000 de lire! (poze)

De: Ungureanu Alexandra Cezara / 21.09.2011, 17:05
Satula de ipotecile foarte costisitoare, o famile din Marea Britanie a decis sa se apuce de treaba si sa-si construiasca o casa de la zero.

Avand la el doar cu o dalta si un ciocan, Simon Dale s-a mutat intr-o regiune de deal din Tara Galilor si a inceput sa sape.

Rezulatul este o casa de Hobbit, cum o numesc localnicii, solida, si construita in doar 4 luni, cu un buget de 3.000 de lire. La construirea casei s-au folosit resturi de lemne din padure, baloti de paie, iar alimentarea cu apa s-a facut de la un izvor din apropiere.

In timp ce domnul Dale era ocupat cu constructia casei, sotia acestuia si cei doi copii ai lor au campat intr-o localitate din apropiere.

Galerie Foto!

La inceput a fost ridicat un schelet din lemn al casei

„Avand in vedere ca nu am avut un arhitect mi-am permis sa dau frau liber imaginatiei si am lucrat doar cu materiale naturale”, a spus Simon Dale.

Proprietarul padurii in care se construia casa a fost bucuros ca cineva va locui acolo si ca va avea grija de padure, astfel nu a solicitat niciun fel de beneficiu financiar din partea chiriasilor.

Casa de hobbit

Simon Dale a inceput prin a sapa in deal cu ajutorul socrului sau, apoi a ridicat un schelet de lemn al casei si un acoperis, astfel incat familia lui sa fie protejata pana la sfarsitul lucrarilor.

Acoperisul a fost prevazut cu niste baloti de paie pentru izolare, suprafete din plastic, iar la final a fost adaugat pamant.

Casa a fost prevazuta cu ferestre mari

Materialele de constructie au fost adunate din donatii si de la targuri de constructii.

Doamna Saville a scris despre acest proiect pe pagina de web a sotului ei:

„Putina experienta, lectura si credinta ne-au dat curajul sa construim aceasta casa si sa traim inconjurati de natura. Pentru noi o alegere a dus la alta si mereu am crezut ca evenimentele care ni se intamplau conspirau in favoarea noastra. Privind inapoi pot sa spun ca au fost multe momente de stres si epuizare, dar cu siguranta nu regret, au fost multe momente de satisfactie”.

Casa a fost amplasata pe coasta unui deal din Tara Galilor

„Prin construirea acestei case am incercat sa avem un impact redus asupra mediului inconjurator si sa traim in armonie cu natura”, a declarat Simon Dale.

Vezi si gradina de 800 de milioane de dolari din Singapore!