„Casa groazei”, conacul în care a fost ecranizat romanul Dracula, e de vânzare

De: Marian Andrei / 07.07.2013, 12:55
Impunătorul conac Oakley Court, din Marea Britanie, poreclit "Casa groazei", în care a fost ecranizat romanul "Dracula" de Bram Stoker, cu actorul Christopher Lee în rolul contelui din Carpați, a fost scos la vânzare, de agenții imobiliari britanici.

Construcția în stil victorian, aflată la o distanță de mers de 10 minute de castelul Windsor, a fost ridicată în 1859. După ce, timp de peste 100 de ani, a fost reședință privată, ulterior a devenit unul dintre cele mai renumite și luxoase hoteluri din Marea Britanie.

Inainte de a fi transformată în hotel, reședința a fost folosită, în repetate rânduri, de casa de producție cinematografica Bray, pentru diverse alte filme de groază, cum ar fi „The Rocky Horror Picture Show„, „The Plague of the Zombies„.

Proprietatea Oakley Court se află într-o zonă de 140.000 metri pătrați de grădină și are o capacitate de 118 camere și apartamente de lux, o piscină acoperită, 12 săli de conferință, terenuri de tenis, terenuri de golf.

Hotelul Oakley Court a fost scos la vânzare săptămâna trecută, după intrarea în insolvență, iar prețul n-a fost încă dezvăluit.

Julian Troup, reprezentantul agenției imobiliare din portofoliul căreia face parte Oakley Court, este convins ca datorită încărcăturii istorice, a bunei reputații și a celebrității de care se bucură proprietatea, Oakley Court va stârni interesul multor cumpărători de origine britanică și nu numai.

De aici!