Casa Memoriala Caragiale, Muzeul Moreni – au o noua tutela

Apropo.ro / 05.01.2007, 09:11
Casa Memoriala Caragiale, Muzeul Moreni - au o noua tutela
Casa Memoriala "I. L. Caragiale" si Muzeul orasenesc Moreni au fost trecute din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Culturii si Cultelor în domeniul public al judetului Dâmbovita si în administrarea Consiliului Judetean Dâmbovita. Casa


Casa Memoriala „I. L. Caragiale” si Muzeul orasenesc Moreni au fost trecute din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Culturii si Cultelor în domeniul public al judetului Dâmbovita si în administrarea Consiliului Judetean Dâmbovita.

Casa Memoriala „I. L. Caragiale”, situata în comuna cu acelasi nume din judetul Dâmbovita, are o suprafata de 550 metri patrati si a fost reevaluata la suma de 131.797 lei, potrivit unei Hotarâri a Guvernului, publicata joi în Monitorul Oficial.

În acelasi timp, Muzeul Moreni, din comuna omonima, judetul Dâmbovita, se întinde pe o suprafata de 292 metri patrati, fiind reevaluat la 57.922 lei.

Cele doua imobile vor face parte din Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” din Târgoviste.

O alta serie de 12 imobile din Dâmbovita, printre care Complexul Curtea Domneasca din Târgoviste si Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, au trecut din administrarea Ministerului Culturii si Cultelor în cea a Consiliului Judetean, în ianuarie 2006. Este vorba despre Complexul „Curtea Domneasca” din Târgoviste, Muzeul Scriitorilor Dâmboviteni, Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Românesti, Muzeul de Istorie, Muzeul de Arta, Galeriile „Stelea”, Casa atelier „Gheorghe Petrascu”, Casa atelier „Angela Georgescu” si casa „Moldoveanu”, Casa „Serb Popescu” (din comuna Pietrosita), Casa „Dobrescu” (din Pucioasa), Casa atelier „Gabriel Popescu” (din comuna Vulcana Pandele) si Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi.

Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” a trecut sub autoritatea autoritatilor locale înca din 2003, tot în baza unei Hotarâri de Guvern. Numai ca patrimoniul imobiliar – muzee, galerii de arta, case memoriale etc. – a ramas în domeniul public al statului si în administrarea ministerului, se arata într-un raport al Directiei Judetene de Administrare a Patrimoniului.

Mediafax

Tags: