Casatoriile vor putea fi oficializate si in parcuri, la muzee sau gradini botanice

Apropo.ro / 25.01.2012, 13:20
Casatoriile vor putea fi oficializate si in parcuri, la muzee sau gradini botanice
Casatoriile ar putea fi organizate si in alte locuri decat in primarie, la cerere, daca amendamentul ce modifica legea privind actele de stare civila va fi aprobat.

Casatoriile ar putea avea loc si in parcuri, muzee sau gardini botanice, la cerere, potrivit unui amendament la Legea privind actele de stare civila depus la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

Amendamentul care modifica astfel Legea 119/1996 privind actele de stare civila a fost propus de deputatul PC Bogdan Ciuca.

Potrivit amendamentului, casatoria se poate oficia in astfel de locuri daca primarul aproba o cerere in acest sens, care motiveaza solicitarea, si daca ofiterul starii civile este disponibil, au decis, marti, deputatii juristi.

„Eu am propus acest amendament la o initiativa a ministerului Administratiei si Internelor. Era vorba despre incheierea casatoriilor la primarie, iar eu am propus ca, la cerere, motivata, primarul sa aprobe oficializarea casatoriilor si in alte locuri, cum ar fi gradinile botanice, parcuri, muzee, alte locuri pe care si le doresc tinerii, si nu neaparat salile din primarii”, a precizat Ciuca pentru Mediafax.

Citeste mai multe detalii despre oficializarea casatoriilor in afara primariilor, pe Mediafax