Case extrem de inguste „a la japonezi” (Poze)

Apropo.ro / 04.11.2011, 17:30
Una dintre cele mai inguste case din lume are forma de triunghi, este in stil minimal si a fost construita de arhitectul japonez Kota Mizuishi.

Pe o limba de pamant, arhitectul japonez Kota Mizuishi a construit casa ideala. Aceasta are parter si etaj, si nu ii lipseste nimic din ce se regaseste intr-o casa de marimi obisnuite.

GALERIE FOTO

casa ingusta

Designul minimal o completeaza, iar lipsa de spatiu parca nici nu se mai observa, atunci cand esti in interiorul casutei de 55,24 mp.

Casa situata in Tokyo, Japonia, a necesitat o investitie de aproape 200.000 de dolari. Pe acel petic de pamant, in locul casei, putea fi un magazin sau un garaj, sau o statie de autobuz.

casa ingusta

„Creatia” japonezului cuprinde living, bucatarie, loc de luat masa, 2 dormitoare, baie, ba chiar are si un gen de balcon si este extrem de bine iluminata natural.

Ideea nu este rea, mai ales in conditiile in care multi nu isi permit sa cumpere terenuri cu suprafete mari, si se face si o economie la bani.

Si totusi, japonezul Kota nu este singurul arhitect din lume care s-a gandit la aceste tipuri de casute.

casa ingusta

Artistul australian Erwin Wurm a folosit obiecte inguste si materiale simple pentru a mobila ceea ce a devenit o casa mica si ingusta.

De asemenea, una dintre cele mai mici case din lume este in Toronto, Canada, si are o suprafata de 29 mp. Aceasta a fost construita pe o latime de 2,14 m.

Si lista ramane deschisa….