Caseta video cu liderul separatistilor ceceni si ben Laden

Apropo.ro / 03.02.2002, 17:47
Caseta video cu liderul separatistilor ceceni si ben Laden
O caseta video în care apare unul dintre liderii militari separatiști din Cecenia, Khattab, alaturi de presupusul terorist Osama ben Laden, a fost gasita în Afganistan, a declarat, duminica, ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, relateaza AFP. "O caseta video, gasita

O caseta video în care apare unul dintre liderii militari separatiști din Cecenia, Khattab, alaturi de presupusul terorist Osama ben Laden, a fost gasita în Afganistan, a declarat, duminica, ministrul rus al Apararii, Serghei Ivanov, relateaza AFP.

„O caseta video, gasita recent în Afganistan, a fost data publicitații și arata o întîlnire între unul dintre liderii rețelei cecene, Khattab, și teroristul numarul unu Osama ben Laden”, a declarat Ivanov, cu ocazia Conferinței internaționale pentru securitate de la Munchen (sudul Germaniei).

„Acest fapt confirma foarte clar declarațiile Rusiei potrivit careia terorismul internațional din Cecenia este susținut din strainatate”, a spus el. Ivanov a denunțat prezența „teroriștilor internaționali care lupta alaturi de militanții ceceni”.

Potrivit rușilor, rebelii radicali ai mișcarii formate de liderii militari Khattab și Shamil Basaiev au legaturi cu Osama ben Laden și s-au antrenat, în timpul talibanilor, în Afganistan, unde au primit arme și bani.

Ivanov a reamintit ca „peste 400 de persoane care încercau sa patrunda în Rusia pentru a participa la activitați teroriste au fost arestate anul trecut de graniceri”.

El și-a exprimat regretul pentru ca Georgia nu a putut „prelua controlul” asupra regiunii Pankissi (nordul țarii), unde se afla 150 de „teroriști ceceni infiltrați, deghizați în refugiați”.

Peste 7.000 de refugiați ceceni se afla în aceasta regiune.