Cafea pentru trup si suflet

Apropo.ro / 20.02.2008, 13:06
Cafea pentru trup si suflet
"Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea si dulce ca iubirea".

Un vechi proverb turcesc spune: “Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea si dulce ca iubirea”. Personal, imi place cafeaua dulce-amaruie si cred ca este secretul unei dimineti perfecte.

Ma trezesc, lenevesc pret de cinci, zece minute dupa care urmeaza partea care imi place cel mai mult: cafeaua. Nimic nu se compara cu gustul si aburiii cafelei ce te invaluie de dimineata. Te invioreaza si in acelasi timp iti creaza starea perfecta pentru a incepe o noua zi.

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai bine de 1000 de ani. Ma gandesc ca si stramosii nostri, inainte sa inceapa ziua, se delectau cu licoarea generatoare de energie si buna dispozitie.

Cercetatorii au descoperit ca aceasta nu incalzeste doar sufletul, fiind si pe placul “ambalajului”, astfel ca in timp cafeaua a cucerit si industria cosmetica.

In primul rand, cofeina este un inamic declarat al celulitei, ea determinand indepartarea celulelor grase ce se formeaaza in special pe picioare si pe fund si sunt raspunzatoare pentru aspectul de portocala al pielii. Daca vrei sa scapi de celulita pana la vara si sa arati super in noul costum de baie ar trebui sa apelezi la cremele si gelurile pe baza de cofeina.

Un alt remediu impotriva celuluitei este masajul cu ulei de masline caldut in care ai pus in prealabil putina cafea.

Cremele de ochi au in compozitie aceeasi substanta miraculoasa deoarece aceasta stimuleaza circulatia limfei si astfel te scapa de cearcane si previne aparitia ridurilor.

Daca esti in cautarea unui exfoliant care sa te scape de celulele moarte ce dau un aspect inestetic pielii poti apela la cafea. Amesteca un sfert de cescuta de zat de cafea cu un ou si apoi aplica pasta obtinuta pe zona cu probleme, maseaza usor apoi indeparteaza produsul cu apa calduta.

Daca esti bruneta, roscata sau satena poti folosi cafeaua pentru a da stralucire parului, rezultatele fiind vizibile chiar si dupa o singura aplicare.

Prepari o portie mare de cafea, o lasi sa se raceasca pana devine calduta, o strecori, dupa care o pui intr-un lighean si iti inmoi parul in ea. Las-o sa actioneze 20 de minute, dupa care clateste parul din abundenta cu apa calduta.

Cafeaua poate fi folosita si pe post de parfum. Pentru a-ti parfuma tot corpul cu mirosul placut al cafelei umple un saculet de tifon cu zat si fa-ti un masaj cu el la dus.

Cafeina stimuleaza eliminarea toxinelor din organism si descompunerea grasimilor la nivel celular, contribuind la arderea kilogramelor în plus.

Un motiv in plus pentru a ne folosi de beneficiile cafelei in ritualurile noastre de infrumusetare este ca, odata patrunse în piele, principiile active din cafea vor continua sa actioneze cateva ore dupa procedura.

Tu stii alte remedii pe baza de cafea? Impartaseste-le cu noi…

So start your perfect day and keep in shape with coffee.