Fenomenul Pilates

Apropo.ro / 23.01.2008, 14:50
Metoda Pilates a fost inventata de un barbat, Joseph Pilates, si are rolul de a sculpta si modela corpul intr-un mod cat mai natural.

Metoda Pilates a fost inventata de un barbat, Joseph Pilates, si are rolul de a sculpta si modela corpul intr-un mod cat se poate de natural. Metoda a fost initial destinata veteranilor din Primul Razboi Mondial, ajutandu-i pe acestia pentru o recuperare mai rapida. Joseph Pilates era convins ca sanatatea mentala si cea fizica sunt dependente una de alta.

Exercitiile cresc flexibilitatea corpului, oxigeneaza muschii. Rezultatele nu se opresc doar la nivelul modelarii corpului ci continua cu imbunatatirea vietii sexuale.

Principii Pilates – controlul, respiratia, precizia, concentrarea, aliniament corect, centrul, miscari line. Metoda pune accent pe calitatea miscariilor si pe forma lor controlata.

Beneficii Pilates

-imbunatatesc sanatatea articulatiilor, maresc mobilitatea corpului;

-mareste forta fizica si rezistenta organismului;

-alunga durerile de spate si sustine coloana;

-energizeaza organismul;

-te ajuta sa slabesti si modeleaza corpul;

-imbunatateste controlul mintii asupra corpului;

-te relaxeaza si te mentine in forma.

Unde le facem

Ele pot fi facute acasa sau intr-o sala de fitness unde au loc aceste lectii, alaturi de instructor. Exercitiile Pilates au fost facute sa fie executate pe o saltea pe podea.

Exercitii Pilates gasesti pe dvd-uri (dar si pe internet).

Inainte ar fi bine sa faci o mica incalzire daca nu ai nimic in comun cu exercitiile fizice.

Aripioare de grasime, celulita, gambe inestetice se remediaza cu rabdare. Rezultatele se vor vedea peste cateva saptamani. Pozitia corecta din care trebuie sa lucrezi: spatele si abdomenul usor incordate, umerii relaxati, bazinul usor catre fata. Miscarile se vor executa corect si lent, fara smuciri.