Blondele au facut istorie

Apropo.ro / 13.05.2008, 14:42
"Blondes Have More Fun"... Sa fie adevarat? Nu stiu. Dar un lucru este sigur-barbatii le prefera!

If I’ve only one life, let me live it as a blonde!” asa suna sloganul unei celebre reclame pentru femei. ..pentru ca “Blondes Have More Fun”…. Sa fie adevarat? Nu stiu. Dar un lucru este sigur – barbatii le prefera!

Si nu spunem ca roscatele sau brunetele nu prezinta interes, dar blondele au avut intotdeauna un fel de putere asupra populatiei masculine. Pustii prefera blondele. Barbatii prefera blondele. La naiba, pana si brunetele prefera blondele.

De-a lungul istoriei cinematografice, personajele blonde au detinut controlul, nu numai asupra barbatilor dar asupra tuturor din jurul lor. Jean Harlow si Marilyn Monroe au fost deschizatoare de drumuri in acest sens, ele dominand anii de aur ai cinematografiei.

O dovada a puterii de seductie exercitata de blonde asupra domnilor o reprezinta filmul "Gentelmen prefer blondes" in care blonda nemuritoare Marilyn Monroe interpreteaza rolul principal. Billy Wilder, regizorul filmului, afirma despre aceasta: "Nu va mai fi niciodata una ca ea, dar Dumnezeu stie ca vor exista o multime de copii".

Dupa secole de bancuri cu blonde prostute, ai tendinta sa crezi ca cele mai celebre blonde nu sunt nimic mai mult, dar daca e sa privim inapoi remarcam ca de cele mai multe ori blondele au avut "asii in maneca". Jean Harlow, Marilyn Monroe, Madonna sunt un exemplu in acest sens . Odata ce s-au pus pe treaba…fereste-te!


Jean Harlow

 Jean HarlowInainte de Marilyn Monroe si Madonna, "Original Blonde Bombshell" si-a lasat amprenta asupra Hollywood-ului si asupra lumii, pozand in imaginea de "sex goddess". Cu toate ca a avut o cariera scurta deoarece s-a stins din viata la varsta de 26 de ani, Jean Harlow a avut succes si a fost distribuita in 36 de filme. Aceasta a fost votata pe locul 22 pe lista Institutului de Film American "Greatest American Screen Legends" si este prima actrita care a aparut pe coperta revistei "Life".

Jean a fost remarcata atat datorita talentelor ei actoricesti cat si gratie parului ei blond. Odata ce a cunoscut faima aceasta a devenit un model pentru femeile timpului respectiv, ele dorindu-si sa arate ca ea.

Regizorii de la acea vreme distribuiau in roluri negative doar femeile brunete dar blonda platinata a schimbat aceasta traditie. Cu o cariera cinematografica care a durat doar 10 ani, Jean Harlow s-a evidentiat ca fiind cea mai captivanta actrita a tuturor timpurilor.

Marilyn Monroe

marilyn monroeMarilyn Monroe intruchipeaza glamour-ul hollywoodian cu stralucirea si energia care a “indragostit” intreaga lume. Cu toate ca era o frumusete blonda cu forme generoase, Marilyn este mult mai mult decat o zeita a sexului a anilor ‘50. Inocenta si vulnerabilitatea aparenta in combinatie cu senzualitatea au transformat-o in cea mai faimoasa femeie a secolului 20.

"Aceasta fata avea ceva ce nu mai vazusem din timpul filmelor mute. Avea o frumousete extraordinara asemanatoare Gloriei Swanson si radia sex-appeal ca Jean Harlow. Nu avea nevoie de sunet pentru a-si spune povestea" marturisea Leon Shamroy, primul regizor care a lucrat cu Marilyn.

Jean Negulesco, regizorul filmului “How to Marry a Millionaire” spunea despre aceasta ca: “reprezinta pentru barbati un vis neimplinit. Trebuie sa fii mort sa nu o doresti” iar Clark Gable era de parere ca "Marilyn stia sa faca un barbat sa se simta mandru ca este barbat".

Brigitte Bardot

brigitte bardot

Cunoscuta drept cea mai infocata aparatoare a drepturilor animalelor, Brigitte face parte din categoria blondelor faimoase.

Cu toate ca nu se poate spune despre aceasata ca a imbatranit frumos, in zilele ei de inceput era un sex-simbol international. Este adevarat ca " The Girl in the Bikini" nu a fost cea care a introdus "moda cositelor blonde" dar este recunoscuta pentru parul ei voluminos si sexy de culoarea "aurului".



Madonna

Madonna

Pioniera look-ului chic dezordonat al anilor ’80, Madonna a incercat multe look-uri de-a lungul timpului, dar orice schimbare si-a facut rareori a renuntat la blond. Abilitatea ei de a se reinventa a contribuit la longevitatea carierei ei. „A fi blonda este, fara drept de apel, o stare de spirit. Nu stiu sa explic exact în ce fel, dar a fi blonda este un fel de conotatie sexuala!" este de parere Maddona.




Pamela Anderson

Pamela Andreson

Nu exista un top al blondelor celebre fara ca Pam sa nu fie mentionata.
Imaginea in care aceasta fuge in"slow motion" pe plajele hollywoodiene a transformat-o pe aceasta intr-un sex-simbol mondial.
La cei 40 de ani ai sai aceasta este inca considerata "one sexy blonde".



Barbie doll

BarbieO blonda faimoasa este fara doar si poate papusa “Barbie".
Cu un bust mare, un par bogat blond si buze apetisante, aceasta si-a facut pentru prima data aparitia in 1959 la Targul International de jucarii de la New York.

Cu toate ca pare ciudat la inceput aceasta nu s-a bucurat de prea mare succes si astfel familiei Handler, producatorii papusii, i-a venit in ajutor o gaselnita de marketing.

Acestia au imbracat papusa in costum de baie si s-au apucat sa o vanda in California si in trei luni au vandut peste 350.000 de exemplare. Dupa succesul repurtat de Barbie in California, a inceput o adevarata barbie-manie. Andy Warhol i-a dedicat un tablou, aflat si astazi la Muzeul de Arta Contemporana din New York. Astronautii au inceput sa ia cu ei papusa in spatiul cosmic, iar silueta ei de ceara se afla si intr-un muzeu din Paris.