Cele mai faimoase rochii de pe Covorul Rosu (Poze)

Apropo.ro / 27.04.2009, 19:00
Specialistii au realizat un top al celor mai fascinante 20 de rochii de pe Covorul Rosu, din toate timpurile.

Motivatia unei vedete puse in postura de a-si alege o rochie de gala, pare a se reflecta cel mai bine intr-un citat celebru al Verei Wang.

Designer-ul spunea candva: "Ma consider cu adevarat moderna. Cand aleg sa port o rochie vintage, imprim look-ului accente moderne, iar pentru inspiratie ma intorc in trecut. Trebuie sa cunosc vechile reguli pentru a sti cum sa le incalc". 

Chiar daca pe Covorul Rosu celebritatile stralucesc laolalta in creatii vestimentare fascinante, cunoscatorii, si nu numai, sesizeaza imediat diferentele dintre "stele".

Astfel a devenit posibila realizarea unui top al rochiilor iconice de la Hollywood, care au impresionat publicul si specialistii atat prin eleganta design-ului, cat si prin felul in care au fost purtate de-a lungul timpului de starurile cinematografiei.

Daca ar fi sa privim in trecut, asa cum face Vera Wang, putem spune ca cele mai fascinante rochii de pe Covorul Rosu s-au remarcat odata cu Cetatea Filmului insasi, pentru ca ele impresioneaza inca din perioada marcata de figuri celebre precum Marilyn Monroe sau Audrey Hepburn.

George Olsen – The Oscar Song (cu Marilyn Monroe)

 

Iata care sunt, in viziunea specialistilor de la Hollywood cele 20 de rochii care au facut cu adevarat furori in lumina reflectoarelor:

20. La ceremonia Oscar din anul 2002, Uma Thurman a purtat o rochie carmin, semnata Alberta Ferretti.

19. Renee Zellwegger s-a remarcat intr-o rochie galbena, mulata, fara bretele, la decernarea premiilor Oscar din anul 2001.

18. Extravaganta Cher s-a afisat cu o rochie creata de Bob Mackie, in stil art-deco, la ceremonia Oscar din anul 1987.

17. Gisele Bundchen a dat dovada de naturalete si rafinament pe Covorul Rosu, intr-o superba rochie alba, fara bretele, semnata Christian Dior, la Premiile Oscar din anul 2005. 

16. Si Hilary Swank i-a uimit pe toti cei prezenti la decernarea premiilor Oscar din 2005, cand a aparut intr-o rochie bleumarin, creata de Guy Laroche.

15. Penelope Cruz a facut senzatie la Oscar-urile din 2007, intr-o rochie roz, garnisita cu pene, creatie a Casei Versace.

14. Charlize Theron a fost mai fresh ca niciodata intr-o rochie bleu, marca Dior, pe care a ales-o pentru Gala Oscar din 2005.

13. In 1999, Gwyneth Paltrow a purtat o rochie roz, creata de Ralph Lauren, la decernarea premiilor Oscar din 1999.

12. In 1991, cand era in culmea gloriei, Cindy Crawford a ales sa poarte la Gala Oscar o rochie in ton cu Covorul Rosu, creata de Versace.

11. Reese Witherspoon a fost ca o raza de soare la Golden Globes Awards 2007, cand a aparut imbracata intr-o rochie galbena, fara bretele, creata de Oliver Theyskens by Nina Ricci.

10. In 2007, Kate Moss a aparut imbracata cu o rochie vintage, aurie, din satin, semnata Christian Dior, pentru Gala The Golden Age Of Couture VIP.

9. Bjork a socat o lume intreaga cand s-a afisat pe Covorul Rosu intr-o rochie alba, din pene, care imita corpul unei lebade. Creatia lui Marjan Pejoski a facut furori la Gala Oscar din 2001.

8. Halle Berry a colaborat cu Elie Saab pentru a purta aceasta rochie superba, la decernarea premiilor Oscar din 2002.

7. Kate Winslet a purtat o rochie rosie, avand o bretea cu design floral, marca Ben de Lisi, la ceremonia Oscar din 2002. 

6. La Gala Oscar dIn 2006, Keira Knightley a aparut imbracata intr-o rochie violet, cu o bretea, creata de Vera Wang.

5. Jennifer Lopez a ales sa imbrace o rochie exotica si foarte indrazneata, semnata Versace, la decernarea premiilor Grammy din 2000.

4. Pentru Gala Oscar din 1999, Catherine Zeta-Jones a ales o rochie rosie, marca Versace.

3. La Premiile Oscar din 2001, Julia Roberts a purtat o rochie vintage, neagra, marca Valentino.

2. Audrey Hepburn ramane printre cele mai elegante actrite de la Hollywood. Ea a facut furori in 1954, la decernarea Premiilor Oscar, cand a aparut intr-o rochie alba, cu design floral, marca Givenchy.

1. Castigatoarea acestui top este insa Liz Hurley, care s-a afisat intr-o rochie Versace foarte indrazneata, la premiera "Four Weddings and a Funeral" din 1994.

Â