Emo-mania a cuprins Romania

Apropo.ro / 14.05.2008, 14:48
Emo-mania a cuprins Romania
Probabil ca ai auzit de termenul Emo. E cam greu sa nu iti ajunga la urechi avand in vedere ca in ultimul timp "febra Emo" a curprins Romania

Probabil ca ai auzit de termenul Emo. E cam greu sa nu iti ajunga la urechi avand in vedere ca in ultimul timp "febra Emo" a curprins Romania sau cel putin capitala. Pentru majoritatea tinerilor acest curent a devenit un stil de viata.

Emo a luat nastere la sfarsitul anilor ’80 fiind un subgen al rockului, iar in timp a cuprins si alte domenii.

Termenul de "emo" vine de la "emotional" si este adoptat de tinerii tristi si depresivi. De obicei acestia nu zambesc, nu fac confidente iar termenul de "incredere" le este strain.

Specialistii au demonstarat totusi ca aceasta stare nu apare doar de dragul de "a fi in rand cu lumea" adica emo ci de pe urma unor traume ce au modificat modul de a gandi si de a actiona.

Un “fan” emo este recunoscut nu doar dupa muzica pe care o asculta si figura trista dar si dupa modul de a se imbraca si "aranja".

Emo style este o moda dezvoltata recent, adeptii curentului impunandu-si propriul "cod vestimentar".

Blugii pana, tricourile stramte inscriptionate de obicei cu numele unei formatii rock, gentile mari gen “postas” si adidasii de skater sau alti papuci negri sunt articolele vestimentare purtate de tinerii "emo".

Acestia prefera o coafura rebela, cu un breton lung care le cade peste frunte si ochi, iar in machiaj negrul este dominant.