Paris Haute Couture 2008: John Galliano si Armani

Apropo.ro / 24.01.2008, 12:33
Galliano si Armani au realizat un adevarat spectacol la Paris cu colectiile de Haute Couture pentru primavara lui 2008.

Moda presupune imaginatie. In acest sens nu se dezic marii designeri Galliano si Armani care au realizat un adevarat spectacol la Paris cu colectiile de Haute Couture pentru primavara lui 2008.

Imaginatia si creativitatea si-au spus cuvantul, lasand publicul spectator fascinat de piesele de colectie ale designerilor.

John Galliano

Cine ar fi putut mai bine decat Galliano, designer Dior, sa prezinte excentricitatea pe podium sub forma unor pictori simbolisti? Genele false enorme, machiajul foarte pronuntat si accesoriile au intregit tinutele modelelor. Creatiile au avut volum, metrii de material scump fiind folositi la realizare.

Modelele au purtat creatii ample din satin cu taieturi neobisnuite, floriforme. Ca si accesorii s-au folosit flori mari din plastic, stralucitoare, paietate, supradimensionate, palarii cu forme extravagante. Folosind platforme japoneze, designerul a folosit ca si culori pentru creatii rosul, magenta, galbenul, veredele lime, movul.

Toate inspirate din picturile lui John Singer Seargeant, autorul celebrului portret al lui Amelie Gautreau, cunoscuta ca "Madame X".

Galliano, excentric si unic in felul sau, si-a realizat fantezia prin costumele create.

Giorgio Armani

Pentru colectia Spring Prive, Armani a realizat piese de colectie ce accentueaza feminitatea si eleganta. Taioare, jachete, funde pompoase pe umeri, volum geometric toate au fost folosite cu eleganta de designer, in stilul caracteristic. A reusit sa inlature sobrietatea impusa de un taior, un costum. Efectele aplicate costumelor au fost lucrate manual: broderia de plastic, cristalele au aratat indrazneala creatorului in colectie. Un adevarat eseu ce isi depaseste limitele.

Culorile vii au subliniat frumusetea pieselor: nuante de gri, galben, albastru, multicolor.

Ca accesorii, modelele au purtat bratari uriase, coliere, margele cu motive realizate manual.

Piesa de rezistenta a fost o rochie in nuante de orange-rosu, materialul folosit fiind organza, ce a reprezentat un tribut adus lui Valentino, compatriotul sau de Haute Couture.

Multe dintre rochiile de seara au fost create special pentru a defila pe covorul rosu, in noaptea Oscarurilor.