Rochii care au facut istorie

Apropo.ro / 22.04.2008, 14:34
Exista filme care au influentat creatori celebri, au lansat trenduri si au nascut adevarate "style icons".

Exista filme care au influentat creatori celebri, au lansat trenduri si au nascut adevarate “style icons”.

Breakfast at Tiffany’s

Audrey Hepburn introduce cea mai cunoscuta tinuta a tuturor timpurilor. Rochia neagra de cocktail, purtata de actrita in “Breakfast at Tiffany’s” a avut un impact asa mare incat a revolutionat istoria modei.

Rochia, creata de Givenchy, s-a vandut la licitatie cu aproape un milion de dolari si datorita acestui fapt a intrat in cartea recordurilor ca fiind cea mai scumpa rochie croita pentru un film.

Seven Year Itch

Marilyn Monroe Rochia alba purtata de Marilyn Monroe in pelicula “Sapte ani de casnicie” este una dintre cele mai remarcabile tinute din film.

Celebra scena in care aceasta se uita cu mirare cum rochita ei alba este fluturata si ridicata de aerul ventilat ce vine dinspre un canal de aerisire a devenit una din imaginile simbol ale cinematografiei mondiale. Rochia a fost “purtata” de celebritati din intreaga lume si a reprezentat o sursa de inspiratie pentru multi designeri.

Pe aripile Vantului

Vivian LeaghRochia de picnic verde, purtata de Vivian Leagh in unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor, a fost creata de designerul Walter Plunkett. Inainte de a se hotara asupra modelului, Walter a studiat timp de aproape un an tendintele vestimentare din perioada Razboiului Civil.

Gilda

Rita Hayworth
Printre vestimentatiile de neuitat daruite de cinematografie se numara si rochia purtata de Rita Hayworth in pelicula “Gilda”.

Memorabila scena in care Rita, cu a sa rochie “de culoarea pacatului” purtată cu atâta senzualitate, își scoate o mănușă în ritm de striptease a fost desemnata a fi cel mai sexy moment din cinematografia mondială.

“Vrajitorul din Oz”

DorothyJudy Garland poarta o rochia albastra, asortata cu pantofiorii fermecati din rubine. Rochia lui Dorothy a detinut timp de mai bine de cinci ani recordul pentru cea mai scumpa tinuta croita vreodata pentru un film.

Rochia a fost scoasa la licitatie si s-a vandut cu 275.000 de dolari!

Pretty woman

In anii ’90 “Frumusica” face ravagii cu rochia mulata, scurta si decoltata croita anume pentru un personaj cu trup perfect.

Julia Roberts a declarat ca rochia purtata in “Pretty woman” este un adevarat cantar pentru ea: stie ca trebuie sa tina regim atunci cand aceasta nu-i mai vine bine.

“Dama cu camelii”

Greta Garbo in pelicula

Nu este de trecut cu vederea nici rochia alba purtata de Greta Garbo in pelicula “Dama cu camelii”. Aceasta a fost scoasa la licitatie de casa Christie’s cu un pret de pornire de 900 de dolari.

Scareface



Michelle Pfiffer



Michelle Pfeiffer si rochiile ei stralucitoare au servit ca sursa de inspiratie campaniei Gucci din primavera anului 2006.

Mahogany

Diana Ross


Diana Ross poarta niste rochii incredibile. Filmul a fost sursa de inspiratie pentru designerul Marc Jacobs si colectia sa de toamna-iarna 2007.

Oscar

Barbara Streisand In categoria tinutelor celebre intra si rochia transparenta purtata de Barbara Streisand in 1968 atunci cand a concurat la categoria “ Cea mai buna actrita” cu celebra Catharine Hapburn.

“Nimeni in afara de Barbara Streisand nu ar fi putut purta aceea rochie” a declarat Andre Leon Talley, unul dintre editorii revistei “Vogue”, “A fost un moment memorabil in istoria modei” a concluzionat acesta.

Grammy

J.LoChiar daca au trecut 8 ani de la cea de-a patruzecea editie a premiilor Grammy, nimeni nu a uitat rochia verde a lui J. Lo, sau mai bine spus tot ceea lasa la vedere modelul creat de Versace.