Un nou val de designeri vrea sa se impuna la marile case de moda

Apropo.ro / 03.03.2006, 16:02
Un nou val de designeri vrea sa se impuna la marile case de moda
Sunt tineri, creativi și ambițioși, dar designerii din noul val care au prezentat, la Paris, ultimele colecții ale marilor case de moda nu au o misiune ușoara când vine vorba de a calca pe urmele predecesorilor, transmite Reuters. Designerul american Patrick

Style.com Sunt tineri, creativi și ambițioși, dar designerii din noul val care au prezentat, la Paris, ultimele colecții ale marilor case de moda nu au o misiune ușoara când vine vorba de a calca pe urmele predecesorilor, transmite Reuters.

Designerul american Patrick Robinson a declarat ca este destul de greu sa preia frâiele unei companii cu o istorie atât de lunga precum casa Paco Rabanne, înființata de creatorul spaniol, cunoscut pentru rochiile sale futuriste din plastic și metal din anii ’60.

„Cred ca provocarile sunt enorme. Trebuie sa arați respect fața de casa”, a declarat Robinson, care a prezentat, miercuri, o colecție de jachete cu croiala dreapta și modele și revere simetrice.

„Eu sunt foarte norocos pentru ca designerul care a fondat casa mai este în viața. Așa ca am pus mâna pe telefon când am facut colecția și l-am sunat”, a povestit creatorul, adaugând ca s-a sfatuit cu Rabanne asupra tipului de femeie caruia i se va adresa.

„Rabanne a avut ideea sa construim imaginea unei femei puternice și senzuale”, a marturisit Robinson, care și-a îmbracat modelele în jachete drepte din jerse, peste fuste diafane din matase sau peste fuste în albastru stralucitor, cu fermoare enorme.

Analiștii sunt de parere ca noii designeri au o responsabilitate foarte mare pentru ca sunt noii purtatori de cuvânt ai firmei. „Trebuie sa intri în imaginea brandului. Trebuie sa asiguri continuitatea în spiritul consumatorului respectivei marci”, este de parere un analist din industria modei.

Joi, criticii au ocazia sa evalueze alți noi designeri, printre care croata Ivana Omazic, cu contract la Celine de anul trecut, și italianul Stefano Pilati, care calca pe urmele lui Tom Ford la Yves Saint Laurent.

La Rochas, designerul Olivier Theyskens, în vârsta de 29 de ani, a reușit sa se numere printre favoriții unor staruri de la Hollywood precum Nicole Kidman sau Gwyneth Paltrow, de când a preluat comanda liniei de creație a casei de moda franțuzești, în 2003. Designerul belgian a propus la Paris o colecție de rochii foarte lungi, în tonuri de albastru, gri și negru. „Am vrut sa ilustrez rafinamentul casei Rochas, dar printr-o atitudine puțin mai relaxata, mai adorabila… Am vrut sa lucrez la mai multe lookuri ale acelorași haine, de la foarte închise, la foarte pale, de la cer albastru, la cer de apus”, a explicat creatorul.

Mediafax