Castelul Bran devine Castelul Copiilor, pe 1 iunie

De: Carmen Ulian / 27.05.2014, 10:09
Castelul Bran devine Castelul Copiilor, pe 1 iunie
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Castelul Bran și Parcul Regal deschid porțile distracției pentru cei mici.

Respectând tradiția, alături de copiii Principesei Ileana, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer și Alexandra Baillou, Castelul Bran va deveni un loc exclusiv al celor mici pe 1 iunie.

Ziua Internațională a Copilului va fi prilej de sărbătoare alături de Ziua Castelului Bran, care sărbătorește cinci ani de când a îmbrăcat haine noi. Copiii sunt așteptați să treacă pragul castelului, în regim de gratuitate, în intervalul orar 09.00 – 18.00, pentru a lua parte la petrecerea medievală ce se va desfășura în Parcul Regal și care va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, atelier de lupta cu spada și scutul, atelier de pictură pe sticlă și pe lemn, atelier de olărit și ceramică medievală, atelier de păpuși și broderie, atelier de spade din lemn și atelier de jucării din lemn. Cei mai harnici și pricepuți dintre copii vor primi cadou produsul finit.

În intervalul orar 11.30 – 12.30, va avea loc lansarea cărții „De coada cometei”, poveste scrisă de regina Maria a României. Ilustrațiile cărții au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă din Sibiu. Și cum reeditarea celor mai frumoase povești scrise de regina Maria trebuie să continue, vizitatorii sunt invitați să voteze cele mai frumoase lucrări în cadrul expoziției-concurs inspirată de povestirea „Orfana”. Picturile au fost realizate de elevi ai Liceului de Artă din Târgu-Mureș. La ora 14.30, cei mici pot urmări, în Parcul Regal, o reprezentație a teatrului de păpuși „Strada” din Brașov.